El raper mallorquí Valtonyc (ACN)
El raper mallorquí Valtonyc (ACN)

Valtonyc recorrerà a Estrasburg davant la imminent entrada a presó

Actualitzat

El raper mallorquí Valtonyc té fins al 24 de maig per entrar a la presó, segons el termini que li va donar l'Audiència Nacional després que el Tribunal Constitucional va rebutjar el recurs que va presentar. Josep Miquel Arenas Beltran, "Valtonyc", ha de complir una condemna de tres anys i mig per enaltiment del terrorisme i injúries greus a la Corona.

Després de qualificar l'Audiència Nacional com a "hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista" i lamentar que la condemna suposi una vulneració del dret a la lliberat d'expressió, Valtonyc ha anunciat que recorrerà al Tribunal Europeu d'Estrasburg perquè suspenqui l'execució de la pena:

"Estem davant un fet sense precedents, per primera vegada en 'democràcia', s'empresonarà un músic per la lletra de les seves cançons; estem davant una flagrant vulneració del dret fonamental a la llibertat d'expressió i el dret a la llibertat artística. Aquest és el nivell de la justícia d'aquest país. Per tant, només ens queda recórrer davant el Tribunal Europeu d'Estrasburg, on sí que tenim certes esperances d'obtenir una sentència absolutòria."

Valtonyc ha denunciat la manera de procedir de la justíca espanyola i considera inacceptable que la notificació arribi abans als mitjans:

"Volem manifestar el nostre rebuig  a aquestes formes de procedir de la justícia espanyola; és inacceptable que la notificació arribi abans als mitjans de comunicació que a en Josep o a la seva defensa jurídica. Una cop més, la justícia espanyola fa patent la seva falta de professionalitat i seguretat jurídica, jugant amb l'angoixa d'en Josep i les seves persones estimades."

El raper considera que la sentència és "inacceptable" i fa una crida a una mobilització massiva:

"Aquesta executòria és inacceptable i, ara més que mai, ara que la presó és imminent, volem fer una crida a l'organització i mobilització massiva, ja que la pressió social és crucial per reclamar un dret fonamental com el de la llibertat d'expressió, que a l'estat espanyol s'està vulnerant sistemàticament."

 

Valtonyc ha fet aquestes declaracions en un comuniat penjat a Twitter.

 

 

El Parlament balear, per la seva banda, ha mostrat el seu suport al raper mallorquí. La consellera de Presidència del govern de les Illes, Pilar Costa, ha denunciat que tot plegat respon només a objectius polítics i assegura que una cançó crítica mai ha de ser motiu per empresonar ningú.

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut