Manuel Valls arribant al Palau de l'Elisi (Reuters)
Manuel Valls arribant al Palau de l'Elisi (Reuters)
París

Valls reemborsarà els 2.500 euros del viatge dels seus dos fills a la final de la Champions

La presència del primer ministre francès a Berlín va provocar una allau de crítiques, especialment de l'oposició, que va denunciar que Valls hi va anar com a seguidor del Barça

RedaccióActualitzat

El primer ministre francès, Manuel Valls, pagarà a les arques públiques 2.500 euros per les despeses del viatge dels seus dos fills a la final de la Champions a Berlín, entre el Futbol Club Barcelona i la Juventus. Valls intenta d'aquesta manera apagar la polèmica que l'ha envoltat aquests últims dies. La seva presència a la final ha generat crítiques, sobretot de l'oposició, que li retreuen un ús interessat de l'avió oficial i una despesa innecessària d'uns 14.000 euros. Denuncien que Valls es va desplaçar a Berlín com a seguidor del Barça.

El president francès, François Hollande, va argumentar que Valls va assistir a la final de la Lliga de Campions de futbol no per veure el partit, sinó per reunir-se amb representants de la UEFA i concretar l'organització de l'Eurocopa de l'any que ve.

Manuel Valls ha intentat ara suavitzar les crítiques des de l'Illa de la Reunió anunciant la devolució de 2.500 euros a l'Estat, els diners que correspondrien al viatge del seus dos fills. Ha insistit que es va tractar d'un "desplaçament oficial", però alhora ha volgut ser "sensible a la reacció dels francesos", segons informa el diari "Le Figaro". "No hi pot haver el més mínim dubte", ha afegit el primer ministre, que ha dit que volia passar pàgina de tot aquest enrenou. Tot i això, ha reconegut que, si tornés enrere, no prendria les mateixes decisions sobre aquest viatge tan controvertit.

Anar al contingut