Manuel Valls, reunit amb l'Associació Gitana de Bon Pastor (@VallsBCN_2019)
Manuel Valls, reunit amb l'Associació Gitana de Bon Pastor (@VallsBCN_2019)

Valls reclama "més presència" pel poble gitano a l'Ajuntament de Barcelona

El candidat a l'alcaldia de Barcelona va expulsar gitanos de França el 2013 quan era primer ministre del país

RedaccióActualitzat

El candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans, Manuel Valls, s'ha reunit amb l'Associació Gitana del Bon Pastor. Després de la reunió, Valls ha assegurat que els gitanos haurien de tenir "més presència" a l'Ajuntament de Barcelona i ha advocat per la lluita diària contra el racisme.

El candidat de la plataforma que impulsa Ciutadans vol que el Consell del Poble Gitano sigui una "realitat" i ha assegurat que protegir el col·lectiu és un "deure moral".

 "Cal trobar respostes per a les famílies, siguin gitanes o no, perquè els joves puguin quedar-se als seus barris en el futur sense perill."

 

Manuel Valls, reunit amb l'Associació Gitana del Bon Pastor (@VallsBCN_2019)


Aquestes declaracions de Valls contrasten amb la seva decisió d'expulsar gitanos de França quan era primer ministre del país.

També ha assegurat que treballa per trobar solucions als problemes de formació, habitatge i treball de les famílies gitanes. Valls ha defensat la necessitat de protegir aquest col·lectiu.

A Barcelona hi ha diversos assentaments gitanos. Respecte això, l'ex-primer ministre francès ha insistit que les autoriotats no poden permetre que "famílies senceres amb nens i nadons visquin en unes condicions pèssimes de salut".

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MManuel Valls
Anar al contingut