Valls no saluda Quim Torra en la recepció dels regidors de Barcelona

RedaccióActualitzat

Manuel Valls ha protagonitzat una de les imatges de la constitució de l'Ajuntament de Barcelona. En la tradicional recepció del president de la Generalitat, el líder del grup de Ciutadans ha evitar saludar Quim Torra i li ha recriminat alguna cosa.

Les càmeres han captat el moment en què el president Torra saluda Ernest Maragall, Jaume Collboni i, quan arriba a Valls, continua amb la mà estesa. L'exprimer ministre francès no encaixa la mà i l'assenyala amb un dit.

Torra ignora l'actitud de Valls i no respon a la seva recriminació. El president de la Generalitat ha continuat saludant regidors.

Les càmeres no han captat què diu Valls, però en una conversa posterior entre el president, el conseller Calvet, Elsa Artadi i Neus Munté, Artadi ha explicat que Valls ha retret a Torra unes paraules d'aquesta setmana en la sessió de control al Parlament. Tot i que no aclareixen a què es referia, aquest dijous el president de la Generalitat va retreure els comuns els vots de Valls, que va definir com els de la casta:

"Saben el què significa el suport de Valls i els seus vots? És el vot de l'establishment, del pont aeri, de la casta, dels poders de l'Estat, tots posats en marxa per evitar que la llista més votada, la de l'exconseller Maragall, el faci alcalde de Barcelona"

Posteriorment, Valls ha fet un tuit explicant que no li ha donat la mà perquè es va referir a ell "com una casta":

 

Sense la presència del PP

Els dos regidors del PPC, encapçalats per Josep Bou, han rebutjat participar a la recepció de Palau.

ARXIVAT A:
Procés catalàManuel Valls
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut