Primer debat dels candidats a les primàries del PSF
França

Valls i Montebourg, els més ben situats en el primer debat de les primàries del Partit Socialista Francès

El guanyador de les primàries socialistes haurà de disputar les presidencials amb el conservador François Fillon i la líder del Front Nacional, Marine Le Pen

RedaccióActualitzat

Primer debat a França entre els candidats a les primàries del Partit Socialista. L'exprimer ministre Manuel Valls, que de moment encapçala els sondejos entre els socialistes, ha volgut fer valer la seva experiència de govern. També ha defensat el mandat del president François Hollande, tot i remarcar que el país ha viscut una etapa molt dura a causa dels atacs terroristes.

El gran rival de Valls és l'anterior ministre d'Economia, Arnaud Montebourg, situat més a l'esquerra, que ha atacat l'executiu d'Hollande perquè considera que no ha estat prou al costat dels treballadors.

Cinc dels set candidats a les primàries socialistes han format part d'algun dels governs de François Hollande. Però, a excepció de l'exprimer ministre, Manuel Valls, tots s'han mostrat decebuts amb les polítiques d'Hollande, qui viu un dels moments més baixos de popularitat des que va arribar a la presidència de França.

El guanyador de les primàries socialistes, sigui Valls o Montebourg, té perspectives poc esperançadores a les eleccions presidencials de la primavera. Ara com ara, les enquestes apunten que la presidència se la disputarien el conservador François Fillon i la ultradretana Marine Le Pen.

Anar al contingut