Valls: "He fracassat en l'intent de frenar l'independentisme i el populisme"

Valls sobre els resultats independentistes: "Els resultats de l'independentisme a Europa, a Catalunya i a Barcelona són un símptoma molt greu"

RedaccióActualitzat

Manuel Valls, candidat de la plataforma Barcelona pel Canvi-Ciutadans, ha aconseguit 6 regidors i ha estat la quarta llista més votada a Barcelona. Malgrat tot, Valls ho valora com un fracàs perquè no ha estat capaç de frenar, ha dit, "l'independentisme i el populisme".

Manuel Valls ha superat els 5 regidors que Ciutadans va aconseguir el 2015, encapçalats per Cristina Mejías. Valls ha dit que ha estat un privilegi i que ha sintonitzat amb els barcelonins ha agraït els resultats als seus electors i la seva candidatura, i als partits que li donaven suport, Cs, Lliures i UPyD. Després de felicitar per la victòria ERC, ha reconegut que no ha assolit "les seves expectatives" però continuarà treballant per la ciutat.

"Representen una millora respecte als del 2015 de Ciutadans, però estan lluny, molt lluny, de les nostres i les meves expectatives. A la nit electoral tothom està content però no jo puc estar content del resultat per la meva ciutat.

La meva candidatura era un repte difícil, i jo ho sabia des del primer moment. Però ara el meu compromís amb Bareclona segueix. Això ha estat una primera etapa personal, política i jo continuo a Barcelona."

Valls ha dit que ha fracassat en els seu propòsit de frenar l'independentisme i el populisme a la ciutat, un fet que considera "molt greu"i que portarà conseqüències.

"Els resultats de l'independentisme a Europa, a Catalunya i a Barcelona és un símptoma molt greu. L'independentisme no havia fet mai a Catalunya aquest resultats, gairebé el 50% quan se sumen les dues llistes. Si això no té conseqüències pels que governen a Espanya no seria responsable. He de reconèixer que en frenar aquests moviments hem fracassat."

 

Valls considera que la desunió dels partits unionistes són part de les raons que l'independentisme i el populisme avanci i proposa una renovació per a l'estratègia dels partits constitucionalistes a Barcelona.

"Ho dic per tothom, pels socialistes, pel Partit Popular i per Ciutadans: aquesta estratègia l'hem de pensar tots. Aquí el problema no era Vox, era el nacionalisme. Tota aliança amb Vox seria per a mi una ruptura total i definitiva amb un partit. Mireu què passa a Europa. Amb molta humilitat demano que se m'escolti en aquest tema."

 

 

 

Objectiu: treure Colau i frenar Maragall

Durant la campanya ha reiterat que no pactarà amb "cap partit independentista ni populista de dretes ni d'esquerres" i ha deixat clar que el perill per a Barcelona és l'aliança entre l'ERC d'Ernest Maragall i els comuns d'Ada Colau:

 

"Represento l'únic canvi possible per fer fora Ada Colau."

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MManuel VallsCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut