Carta de Manuel Valls als "líders constitucionalistes"
Carta de Manuel Valls als "líders constitucionalistes"

Valls demana per carta a Sánchez, Casado i Rivera un "acord de país" per a Espanya

El candidat a l'alcaldia de Barcelona reclama a PSOE, Ciutadans i PP que no pactin amb l'independentisme ni amb el que anomena "populisme de dretes i d'esquerres"

RedaccióActualitzat

El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha enviat una carta als tres dirigents dels grans partits espanyols, PSOE, PP i Ciutadans, per demanar-los un compromís de país. Reclama que no pactin ni amb l'independentisme ni amb el que ell anomena "populisme de dretes i d'esquerres", en referència a Vox i Podem.


Valls dirigeix la carta directament a Pedro Sánchez, Pablo Casado i Albert Rivera, a qui identifica com a líders dels partits constitucionalistes. Els demana un pacte en un "moment crític":

"Si les forces polítiques constitucionalistes afirmen la seva aposta per una democràcia fonamentada en l'assertivitat; si anteposen el molt que els uneix a les seves diferències programàtiques concretes; si aposten per una política d'Estat abandonant el curt termini, el país en el seu conjunt farà un gran pas endavant, i la democràcia espanyola nascuda d'aquest esperit de pacte i consens de 1978 s'haurà reforçat substancialment"

Valls assegura que Barcelona s'ha de convertir en una imatge d'aquest pacte:

"Des de Barcelona hem d'enviar un senyal de recuperació dels valors sobre els quals s'ha construït el projecte democràtic espanyol dels últims 40 anys. Per això els demano que es comprometin a no pactar ni amb els populismes de dretes ni d'esquerres. Tampoc amb l'independentisme, que ha dividit profundament la societat catalana"

El candidat de la plataforma impulsada per Ciutadans a l'alcaldia assegura que cal evitar que Barcelona es converteixi en "palanca de l'independentisme":

"Hem d'evitar que Barcelona sigui la palanca de l'independentisme, que ja ha anunciat i traçat aliances amb el populisme de l'alcaldessa Ada Colau"

 

 

Apunta també, però, que cal evitar resultats i pactes com el d'Andalusia:

"El resultat dels comicis d'Andalusia és un clar exemple del que la democràcia espanyola ha d'evitar. L'acord que va fer possible el govern va suposar una cessió significativa a la dreta radical, posant també de manifest la manca de responsabilitats del gran partit que ha governat Andalusia i Espanya durant més temps en la seva etapa democràtica"

Valls avisa que si no hi ha aquest pacte que demana es pot produir una "situació d'estancament":

"Si no hi ha aquesta generositat ni aquesta alçada de mires, si cada partit aposta per l'avantatgisme i un equivocat interès particular, el risc que aquestes eleccions ens portin a una situació d'estancament és enorme. I això, a més, s'enfonsaria nostre país en una espiral negativa: una crisi constitucional o una legislatura agitada i estèril són el pitjor terreny perquè creixin els desencantats amb el sistema democràtic"

ARXIVAT A:
Manuel VallsEleccions municipals 26MEleccions 28ACs
Anar al contingut