La piscina municipal de Vallirana, oberta des del cap de setmana (3Cat)

Vallirana transvasa l'aigua de la piscina coberta i pot obrir la de l'exterior aquest estiu

L'Ajuntament ha transvasat l'aigua de la piscina coberta a l'exterior, i l'ha acabat d'omplir amb camions cisterna que porten aigua d'un pou que no es pot utilitzar per la seva terbolesa

Redacció/Agències

Vallirana ha obert finalment la piscina municipal, buida des de feia dos mesos per unes fuites, i que no havia estat reomplerta per la greu situació de sequera. Després de setmanes de controvèrsia, des d'aquest cap de setmana l'Ajuntament ja hi permet el bany.

Encara en fase d'emergència per sequera a l'abastir-se de pous propis, el consistori ha decidit transvasar l'aigua de la piscina coberta a l'exterior, una de les primeres piscines olímpiques de la comarca, per poder-la obrir al públic. Com que no n'hi havia prou, s'ha acabat d'omplir amb camions cisterna que duien aigua d'un dels pous del municipi que, per la seva terbolesa, no es pot utilitzar com a aigua de boca.

La piscina va obrir portes divendres entre les 17.00 i les 21.00, i dissabte i diumenge de 10.00 a 20.00.

En declaracions a l'ACN, el primer tinent d'alcalde, Òscar Suñé, s'ha mostrat satisfet amb la mesura impulsada des de l'Ajuntament: "El nostre objectiu prioritari ha estat sempre que cap aixeta es quedés sense aigua i, un cop garantit això, es va optar pel transvasament perquè totes les entitats del municipi i els veïns en puguin gaudir".

A més, ha destacat que el transvasament també servirà per fer un necessari manteniment de la piscina interior, amb un ús molt intensiu durant l'any, i ha assegurat que passat l'estiu es tornarà a transvasar l'aigua en sentit invers, de la piscina exterior a la interior, per no malbaratar-la.
 

La piscina, motiu de picabaralla política

Quan van saber que es podien quedar sense piscina, molt veïns van criticar que no tindrien un espai per refrescar-se durant l'estiu. Unes crítiques que també van arribar des de l'oposició municipal, que va lamentar la improvisació i falta de concreció del govern local del PSC, i que no s'hagués declarat refugi climàtic la piscina descoberta.

El consistori va respondre amb un informe municipal que determina que la piscina descoberta no és el lloc més adient per a persones vulnerables, ja que hi podrien patir cops de calor.
 

El municipi depèn de l'aigua de 5 pous

Cal recordar que Vallirana no està connectada a la xarxa d'aigües Ter-Llobregat, i que s'abasteix exclusivament a través de 5 pous municipals. Però, a causa de la sequera, aquests pous no permeten garantir el subministrament domèstic, i per això dos camions cisterna injecten cada dia 350.000 litres d'aigua provinent de Cervelló, amb un cost de 3.000 euros diaris.

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut