Un grup de joves desplega una pancarta a favor de TV3 a València. (Foto: ACN)
Un grup de joves desplega una pancarta a favor de TV3 a València. (Foto: ACN)
València

València promet que TV3 serà "la primera" que es veurà quan es pugui tècnicament

València ha promès que TV3 serà "la primera" que es veurà quan es pugui tècnicament. El vicepresident primer del Consell i conseller d'Indústria, Vicente Rambla, s'ha compromès en una reunió amb la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que TV3 serà "la primera" televisió que es podrà veure al País Valencià quan n'hi hagi la possibilitat des del punt de vista tècnic, i ha reclamat reciprocitat.

Actualitzat
"Quan tinguem la possibilitat des del punt de vista tècnic que es pugui veure alguna una altra televisió a la Comunitat Valenciana, aquesta serà la televisió de Catalunya", ha assegurat després de la reunió amb Camacho. Alhora, ha apel·lat que hi hagi una "correcta reciprocitat" i es pugui veure Canal 9 a Catalunya.

El vicepresident ha insistit que la Generalitat "no ha tancat les emissions públiques il·legals" de TV3, tot i que referint-se a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha destacat que han decidit no continuar projectant o contribuint a les esmentades emissions.

Per la seva banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha celebrat el compromís de Rambla, i l'ha qualificat de pas previ "important" a la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, al seu homòleg valencià, Francisco Camps, el 20 d'abril.

Camacho s'ha mostrat convençuda que pel quan els mitjans tècnics possibilitin aquesta reciprocitat "en el marc de la legalitat" TV3 serà la primera que es veurà, i que seria necessari un nou múltiplex, i ha lamentat la falta de voluntat del govern espanyol en aquest sentit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut