Springfield / Ferran Blanco

Vaig anar a un míting d'Obama

El Ferran Blanco és un català que viu a Springfield i que participarà al blog Catalans pel món, del 3cat24.cat. De moment, encara no té el seu espai habilitat, però l'actualitat ha fet que el Ferran fes un post d'urgència perquè ens expliqués com ha viscut aquests dies la campanya electoral i les hores prèvies a la cita amb les urnes.

Actualitzat
Aquí, a Springfield, al cor de l'Amèrica més profunda, religiosa, conservadora i republicana, les coses es mouen. Vull dir que sempre ha estat republicana, i ho continua sent, però la gent té menys "vergonya" de dir que és liberal o de posar el cartell d'Obama al davant de casa.

Dissabte a la nit va venir Obama, la seva dona i la resta de la colla a fer un míting a l'estadi d'un institut d'aquí a Springfield. I per descomptat hi vaig anar, no em volia perdre aquest moment històric; va ser molt bonic i la gent s'hi va abocar: més de 30.000 persones van fer cua tot el dia per poder-hi ser. Heu de pensar que, a Missouri, Kansas City i St. Louis votaran demòcrata i la resta, el Missouri rural, votarà republicà, per això Springfield pot bolcar l'estat cap als uns o cap als altres.

Crec que guanyaran el demòcrates, tot i així parlo amb els republicans (gairebé tothom a la meva empresa) i encara tenen l'esperança que canviï a última hora, igual que pensen que tenen les tropes a l'Iraq perquè aquella gent els necessita.

Aquest matí, la gent que ha anat a votar n'ha tornat amb un adhesiu amb una bandera americana que diu "I voted".

Salutacions des de la Bible Belt.
Ferran Blanco
Anar al contingut