Parc de Bombers de Girona
Parc de Bombers de Girona

Vaga d'hores extres dels bombers per reclamar més personal i renovació del material

Els sindicats asseguren que un 30% dels parcs de Bombers de Catalunya estan sota mínims

Mariona PiquéActualitzat

Des d'aquest dilluns i durant un mes, els Bombers de la Generalitat fan vaga d'hores extres. Una desena de parcs ja ho estan fent des de principis de mes i ara s'hi han afegit la resta.

En el segon dia la vaga dels bombers ja té conseqüències. El parc de bombers de Vandellòs i  l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp, està tancat. Els efectius humans s'han distribuït a altres parcs perquè estaven sota mínims.

 

 

Segons el sindicat CATAC, això pot deixar els parcs en una situació precària. Dels 75 parcs que hi ha a Catalunya, a 15 els falta algun bomber, això fa que estiguin per sota del mínim legal. Una de les conseqüències va ser ahir quan el parc de Torelló va haver de tancar per falta d'efectius.

S'ha fet també una distribució d'efectius per no haver de tancar parcs. A Girona, hi falta un bomber dels sis que hi acostumen a haver perquè l'han enviat a Ripoll on només n'hi havia dos. A Girona, denuncien que hi ha els mateixos efectius que fa 39 anys, quan hi havia la meitat de la població. Es queixen que, quan a un bomber li toca fer vacances, a un altre li toca venir a treballar i fer hores extres. Diuen que són aquestes hores extres les que, a partir d'ara, han deixat de fer. Els bombers es lamenten que no poden fer vaga perquè ja estan sempre amb serveis mínims.

Falta de personal i material obsolet

Aquesta mesura de pressió, diuen, és per reivindicar la falta de personal i pel material obsolet que no es renova mai. Denuncien que les condicions de treball estan molt precaritzades i que se senten abandonats per l'administració. Els sindicats, de manera unitària, denuncien que falten 1.200 efectius i que des de fa anys no s'inverteix ni en material, ni en vehicles ni a condicionar els parcs.

Ja han fet diferents manifestacions pel centre de Barcelona i diuen que en faran més si no veuen sortida a les seves demandes.

Segons el Departament d'Interior, aquest dilluns no hi ha hagut cap afectació de l'operatiu de guàrdia d'un dia normal i que es garanteix la seguretat. Asseguren també que "intentaran que el cos tingui les eines necessàries per exercir les seves tasques de la millor manera possible". Diuen que saben que hi ha un problema i "que no el volen defugir".

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut