Els taxistes faran vaga 12 hores contra la suspensió de la norma que limita l'actuació d'Uber i Cabify
Els taxistes faran vaga 12 hores contra la suspensió de la norma que limita l'actuació d'Uber i Cabify
Barcelona

Vaga de taxistes a la vista la setmana que ve

Han convocat vaga per dimecres que ve per protestar contra la decisió del TSJC de suspendre el límit fixat per a companyies com Uber o Cabify

Actualitzat

Els taxistes de Barcelona convoquen vaga de 48 hores per dimecres i djous que ve. Protesten contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre cautelarment el reglament de l'àrea metropolitana de Barcelona que limita l'actuació de companyies com Uber o Cabify.

La convocatòria de vaga dels taxistes per dimecres 25 i dijous 26 de juliol coincideix amb l'inici de la vaga dels tripulants de cabina de Ryanair.

La norma que s'ha suspès fixa la proporció d'un vehicle de lloguer amb conductor per cada 30 taxis i preveu la necessitat d'una segona autorització per poder operar a l'àrea metropolitana.

Però la Comissió del Mercat i la Competència hi va presentar recurs al·legant que envaïa competències de l'Estat. Ara, la interlocutòria del Tribunal assegura que les llicències de vehicle de lloguer amb conductor són títols habilitants estatals i ha convocat les parts el 26 de juliol per decidir si manté la suspensió del reglament.

El vicepresident de mobilitat de l'àrea metropolitana, Antoni Poveda, ha lamentat el recurs. També ho han fet els taxistes, que no l'entenen, com ha valorat Alberto Álvarez, portaveu del sindicat del taxi Élite.

"Estem indignats, perquè el ministeri de Foment va en contra de la ràtio 1/30 després d'una sentència del Tribunal Suprem que hi dona suport i després que l'Àrea Metropolitana donés un pas perquè es complís".

Per això, els taxistes de Barcelona faran dimecres una vaga de 12 hores, de 6 del matí a 6 de la tarda, i es manifestaran des de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fins a la delegació del govern espanyol.

Anar al contingut