Un avió de Ryanair enlairant-se
La vaga afectaria el pont de Sant Joan (ACN / Roger Segura)

Vaga a Ryanair: el personal de cabina està convocat a 6 dies d'aturades al juny i juliol

Els sindicats han convocat vaga els dies 24, 25, 26 i 30 de juny i l'1 i 2 de juliol per reclamar a la companyia que torni a les negociacions del conveni col·lectiu

Redacció/AgènciesActualitzat

El personal de cabina de Ryanair anirà a la vaga sis dies de 24 hores aquest estiu. Inclouen el pont de Sant Joan --els dies 24, 25 i 26 de juny-- i el cap de setmana següent: els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol.

Per tant, les dates triades coincideixen amb la primera operació sortida de l'estiu.

La vaga afectarà la base de Barcelona i les altres nou que l'aerolínia té a Espanya: Madrid, Màlaga, Alacant, Sevilla, Palma, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa. Això, segons les xifres facilitades pels sindicats, interpel·la entre 1.200 i 1.400 treballadors.

La protesta l'han convocada dos sindicats, USO i Sitcpla, per exigir a l'aerolínia, entre d'altres qüestions, que reprengui les negociacions del primer conveni col·lectiu de l'empresa, engegades fa vuit mesos.

La secretària general de la secció sindical d'USO a Ryanair, Lidia Arasanz, ha explicat que també reclamen "unes condicions de treball dignes per a tota la plantilla" i que la companyia compleixi "amb l'aplicació dels drets laborals bàsics i les sentències judicials".

Asseguren que Ryanair es va aixecar de la taula de negociació el maig després de l'amenaça d'aturades aquest estiu per part d'uns deu sindicats europeus, pels "incompliments en matèria laboral que continua fent l'empresa".

Després, la companyia va signar un acord amb el sindicat CCOO, que aquests dos sindicats no ratifiquen. El vicepresident de Sitcpla, Manuel Lodeiro, afirma que CCOO només té una implantació majoritària entre el personal de terra, no de vol. Segons ell, l'acord signat amb ells recull "condicions de treball ja aconseguides pel Sitcpla i USO" com a resultat de vagues anteriors i reclamacions judicials.

Els dos sindicats interpreten que la companyia està intentant "anul·lar-los". A més a més, addueixen que no s'acull a la legislació laboral espanyola i, entre altres coses, continuen sense tenir 22 dies laborals de vacances cada any ni 14 festius d'àmbit estatal.

ARXIVAT A:
AeroportsDrets laborals
Anar al contingut