Un infermer vacuna un home al seu cotxe a Canet de Mar (CCMA)

Vacunar-se sense baixar del cotxe, l'opció del CAP de Canet de Mar

La situació cèntrica i en una plaça del centre sanitari de la localitat permet dur a terme aquesta modalitat de vacunació entre els majors de 80 anys

RedaccióActualitzat

Vacunar-se gairebé amb el cinturó posat. És el model que estan seguint en alguns CAP per posar-ho més fàcil a les persones dependents i majors de 80 anys, les següents a rebre el tractament en aquesta campanya de vacunació en curs. Algunes d'aquestes persones i els seus familiars comparteixen la seva experiència: "Mal no, jo sóc diabètic i em punxo cada dia",  explica a TV3 Josep Lluís Vera, de 83 anys. "Crec que és molt millor, dona tranquil·litat no haver d'entrar enlloc amb molta gent", opina Miquel Salicrú, fill d'una de les persones que s'han vacunat així.

Un cop vacunats, els pacients s'han d'esperar 15 minuts com a mesura preventiva per si hi hagués alguna reacció adversa. "No he sentit res, una petita punxada i prou", afirma Valentí Montfolleda, de 88 anys. "Millor, esclar, perquè estic fotut dels genolls", respon ell mateix al preguntar-li per aquesta modalitat de vacunació.

"Em van dir: 'No cal que es mogui del cotxe perquè és més àgil, pràctic i segur', i he arribat aquí i ja m'estaven esperant", assegura Teresa Montfolleda Alsina, filla del Valentí.

L'equip del CAP va pensar en aquesta alternativa ateses les condicions del centre. Ho recorda Roser Quinta, infermera i adjunta a la direcció del CAP de la localitat:

"Vam pensar que en estar situats dins d'una plaça del centre del poble, que els cotxes puguin entrar i posar-se en fila és una possibilitat que afavoreix molt, i que fa que la població s'animi més. Tenim una llista, truquem, i intentem facilitar al màxim l'operació a pacients i familiars".


Fins dimarts s'havien vacunat al CAP de Canet unes 170 persones. Aquest dimecres se'n preveu vacunar un centenar més. I una desena, des del seient del copilot.
 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut