Vacunar-se de la grip a la farmàcia és possible a Girona
Pla pilot a les farmàcies de Girona perquè es vacuni més gent

Vacunar-se de la grip a la farmàcia és possible a Girona

El personal d'infermeria es desplaçarà als establiments per promoure la vacunació, sobretot de gent de grups de risc que no es desplaça als CAP o hospitals

RedaccióActualitzat

A la ciutat de Girona, 42 farmàcies, gairebé tots els establiments, vacunaran a partir d'aquest dilluns de la grip. Es fa una prova pilot del Departament de Salut acordada amb el Col·legi de Farmacèutics de Girona arrel d'una proposta de les infermeres per afavorir que la vacuna arribi a més gent.

L'acció es porta a terme, sobretot, per promoure la vacunació antigripal entre les persones que formen part dels grups de risc: embarassades, pacients amb malaltia crònica i persones de més de 60 anys. Es pretén fer-ho més fàcil i fer una repesca entre potencials usuaris de la vacuna que no es desplacen ni als hospitals ni als Centres d'Assistència Primària perquè els hi administrin.

Cada oficina portarà una agenda específica per facilitar la tasca al personal d'infermeria dels CAP que s'hi desplaçarà durant unes hores en dies concertats prèviament.

Les farmàcies que s'han sumat a la prova pilot tindran un rètol ben visible que ho anunciarà. A la ciutat de Girona hi ha 44 farmàcies i pràcticament totes s'han sumat a la iniciativa.

Les infermeres aniran a les farmàcies per administrar la vacuna


Augmentar la població vacunada

Girona té una de les cobertures antigripals més baixes de Catalunya. A aquestes alçades, quan comença la tercera setmana de la campanya de vacunació de la grip, molta gent que forma part de grups de risc encara no ha passat pel centres sanitaris perquè li administrin la vacuna. D'aquesta manera es vol facilitar les vacunacions concertades.

Davant de l'escepticisme de la gent a l'hora de vacunar-se, s'ha format els professionals sanitaris perquè tinguin prou arguments per rebatre les negatives amb què sovint es troben per part, per exemple, del col·lectiu de les gestants. S'insisteix en els beneficis de la vacuna a l'hora d'evitar complicacions i reduir riscos.

Girona no serà l'única ciutat que promogui la vacunació de la grip fora dels Centres d'Atenció Primària i dels hospitals. El CAP de Malgrat de Mar, en col·laboració de l'Ajuntament, faran la campanya en alguns espais municipals cedits pel consistori.

ARXIVAT A:
SalutVacunes
Anar al contingut