Catalunya és de les tres comunitats autònomes on la vacunació contra la ràbia no és encara obligatòria (iStock)

Vacunar de la ràbia gossos, gats i fures serà obligatori a Catalunya

La Generalitat ha decidit adoptar aquesta mesura preventiva arran de l'arribada de molts animals de companyia procedents d'Ucraïna, on la ràbia és endèmica

RedaccióActualitzat

La vacunació contra la ràbia dels animals de companyia, fins ara voluntària, passarà a ser obligatòria a Catalunya. Ho ha anunciat Núria Ribas, responsable de Prevenció en Salut Animal de la Generalitat, que està preparant un decret per a aquesta tardor. 

Aquesta obligatorietat significa que caldrà vacunar gossos, gats i fures, que són susceptibles de contagiar-se d'una malaltia zoonòtica com la ràbia, capaç de saltar de l'animal a l'ésser humà.

La ràbia està causada per un virus que ataca el sistema nerviós central i causa una encefalitis altament letal.

Es dona la circumstància que és un virus pràcticament inexistent, però la decisió arriba perquè consideren que el risc que el virus circuli ha augmentat. La ràbia és endèmica a diversos països com Ucraïna, d'on han arribat refugiats amb les seves mascotes. Amb tot, de l'anàlisi de 1.200 animals ucraïnesos arribats els últims mesos no se n'ha detectat cap amb la infecció activa. 

Des dels col·legis de veterinaris de Catalunya remarquen que fa anys que demanen la vacunació obligatòria. Consideren que és l'única barrera contra la malaltia. 

Catalunya, junt amb el País Basc i Galícia, era una de les poques comunitats autònomes on la vacunació contra la ràbia dels animals de companyia no era obligatòria.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut