Vacunació en una escola del Bronx, a Nova York
Vacunació en una escola del Bronx, a Nova York
Nova York

Vacunació obligatòria per a mestres i treballadors d'escoles públiques de Nova York

Tots els treballadors de l'ensenyament de la ciutat de Nova York hauran d'haver rebut almenys una dosi d'una vacuna contra la Covid abans del 27 de setembre

Actualitzat

Docents i treballadors de les escoles públiques de la ciutat de Nova York hauran de vacunar-se obligatòriament contra la Covid-19 de cara al curs vinent.

L'Ajuntament de la ciutat publicarà una ordre per tal que tots els treballadors del Departament d'Educació hagin rebut almenys una dosi d'una de les vacunes el 27 de setembre.

"Volem que les nostres escoles siguin extraordinàriament segures durant tot l'any", ha declarat l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, en una roda de premsa.

 

Material en un centre de vacunació de Nova York
Material en un centre de vacunació de Nova York (Reuters / David 'Dee' Delgado)


La ciutat de Nova York té el sistema escolar més gran dels Estats Units, amb més d'un milió d'alumnes repartits entre 1.800 centres. La directiva municipal afectarà al voltant de 150.000 treballadors.

Al voltant del 63% del personal educatiu de Nova York està vacunat, mentre que un 75,6% dels adults de la ciutat, on viuen vuit milions de persones, ha rebut almenys una dosi de la vacuna, segons les dades oficials.

Aprovació definitiva de la vacuna de Pfizer

Aquest dilluns, l'Agència d'Aliments i Fàrmacs dels Estats Units (FDA en la seva sigla en anglès) ha concedit l'aprovació total a la vacuna de Pfizer, el primer fàrmac contra la Covid-19 que obté la llum verda del regulador. Fins ara, la vacuna tenia l'aprovació únicament d'"emergència", decidida a mitjans de desembre.

La comissionada en funcions de l'FDA, Janet Woodcock, ha ressaltat que aquesta aprovació suposa una "fita" en la lluita contra la pandèmia i que la gent "pot confiar molt que aquesta vacuna reuneix els màxims estàndards de seguretat, efectivitat i qualitat de fabricació que l'FDA requereix per a un producte aprovat".

Un vial de la vacuna de Pfizer-BioNTech
Un vial de la vacuna de Pfizer-BioNTech (Reuters / Dado Ruvic)


Actualment, més de 170 milions de nord-americans estan totalment vacunats contra la Covid-19, dels quals més de 92 milions han rebut el fàrmac de Pfizer.

Vacunació obligatòria a l'exèrcit

Coincidint amb aquest anunci, el Pentàgon ordenarà que tant els soldats en actiu com les tropes a la reserva es vacunin contra la Covid.

"Ara que s'ha aprovat la vacuna de Pfizer, el departament està preparat per distribuir una guia actualitzada requerint que es vacunin tots els treballadors del departament", ha dit el portaveu del Pentàgon, John Kirby.

 

Un soldat de la marina dels EUA rep la vacuna contra la Covid al creuer cuirassat USS San Diego
Un soldat de la marina dels EUA rep la vacuna contra la Covid al creuer cuirassat USS San Diego (Reuters / Brandon Woods)
ARXIVAT A:
VacunesEstats UnitsCovid-19Coronavirus Educació
Anar al contingut