Un tren AVE a l'estació de Sants de Barcelona (ACN/Aina Martí)
Un tren AVE a l'estació de Sants de Barcelona (ACN/Aina Martí)

Usuaris de l'AVE exigeixen tornar a la freqüència de trens d'abans de la pandèmia

Renfe augmenta la freqüència de l'AVE Figueres-Barcelona amb dos nous combois a les hores amb més demanda, tot i que els usuaris segueixen reclamant més trens

Redacció Actualitzat
TEMA:
Transport públic

Aquest dilluns entrarà en funcionament una nova línia d'AVE entre Figueres-Vilafant i Barcelona, passant per Girona. Des de la desescalada, l'estiu del 2020, els usuaris d'alta velocitat de Renfe reclamen que es restableixi la freqüència de trens que hi havia abans de la pandèmia.

La nova freqüència d'AVE reforçarà el servei entre Figueres i Barcelona. S'ha recuperat un tren per cada sentit, el que va cap a Barcelona -des de Figueres- a mig matí i el que marxa a Figueres des de Sants, a mitja tarda.

Aquest dilluns entrarà en funcionament una nova línia d'AVE entre Figueres Vilafant i Barcelona.
Els usuaris d'alta velocitat de Renfe reclamen que es restableixin els trens i que torni la freqüència que hi havia abans de la pandèmia (Europa Press)

La necessitat de recuperar tots els combois que hi havia abans de la pandèmia és una crítica constant per part dels usuaris d'alta velocitat.

Als estudiants i treballadors, la poca freqüència de l'AVE els porta a recórrer a altres opcions, com els trens regionals, de mitjana distància o, fins i tot, tornar a l'ús del cotxe. És molt difícil gestionar les sortides de Girona a Barcelona puntualment, no hi ha línies fora de les hores punta i cal agafar els bitllets amb molta antelació.

Diferents usuaris ens ho expliquen en aquest reportatge de TV3:

 

La freqüència de trens és gairebé la meitat que el 2019

Entre Figueres i Barcelona hi circulen cada dia vuit trens d'AVE per sentit. La freqüència actual és gairebé la meitat dels que hi havia abans que aparegués la covid-19. Per aquesta raó, Renfe ha admès que cal augmentar l'oferta a les franges amb més demanda, mentre no es recuperin el 100% de les freqüències.

Antonio Carmona, responsable de comunicació de Renfe, ha explicat a TV3 l'increment progressiu dels trens AVE de Renfe. També han augmentat les places dels serveis de la franja Girona-Barcelona en hora punta. La nova oferta consta de gairebé 25.000 places més setmanalment.

"A part d'instaurar les dues freqüències per sentit, incrementem en un 45% les places en hora punta."


Carmona explica que des de l'estiu passat han anat incrementant els trens i les freqüències: "Ara hem vist que era necessari incrementar un nou servei per sentit en aquesta línia, i així ho hem fet".

ARXIVAT A:
Transport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut