Quim Gutiérrez i Úrsula Corberó protagonistes de la minisèrie del crim de la Guàrdia Urbana (ACN/Netflix)

Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, protagonistes en la sèrie del crim de la Guàrdia Urbana

Interpretaran a "El cuerpo en llamas", de Netflix, els agents Rosa Peral i Albert López, condemnats per l'assassinat del també agent i parella d'ella, Pedro Rodríguez, el maig de 2017

Actualitzat

La minisèrie que prepara Netflix sobre el crim de la Guàrdia Urbana ja té actors protagonistes: Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez interpretaran els agents Rosa Peral i Albert López, condemnats per l'assassinat del també policia Pedro Rodríguez el 2017.

La sèrie es dirà "El cuerpo en llamas" i es començarà a rodar la setmana que ve a Barcelona.

La minisèrie, que Arcadia Motion Pictures produeix per a Netflix, està dirigida per Jorge Torregrossa ("Fariña" i "Intimidad"), que també fa de productor executiu, i Laura Mañá ("Un novio para mi mujer"); i està escrita per Laura Sarmiento ("Intimidad i Matadero"). També hi participen els actors José Manuel Poga, Isak Férriz i Eva Llorach, entre d'altres.

La minisèrie porta a la ficció els fets reals del crim que va tenir lloc el 5 de maig del 2017, quan van trobar el cadàver calcinat d'un home dins d'un cotxe al pantà de Foix, a l'Alt Penedès.

Un home apareix calcinat dins un cotxe prop del pantà de Foix el maig del 2017 (ACN Gemma Sánchez)

La investigació de l'homicidi "va treure a la llum una xarxa de relacions tòxiques, enganys, escàndols sexuals i violència entre diversos agents policials de Barcelona", diuen des de la plataforma. 

Tots els ingredients necessaris per a una trama en què, un cop més, la realitat del cas supera qualsevol guió de ficció.

Rosa Peral i Pedro Rodríguez
Un selfie de Rosa Peral i l'assassinat Pedro Rodríguez, quan eren parella

Els actors catalans, que van iniciar la seva carrera quan eren uns nens a la sèrie de TV3 "Poblenou", són ara intèrprets de prestigi escollits per protagonitzar la ficció d'aquest cas.

Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez es posen a la pell de Rosa Peral, la dona del policia assassinat, i d'Albert López, l'amant i còmplice del crim. Donen vida a les complexes relacions i enganys que els envolten. Relacions entrecreuades dintre d'un cos de policia que acaben amb l'assassinat d'un dels agents que formen el triangle amorós. 

Rosa Peral durant el judici el febrer de 2020 (ACN/Jordi Pujolar)

La minisèrie començarà el rodatge dilluns que ve, 19 de setembre, a Barcelona, i s'allargarà durant diverses setmanes tant a la capital catalana com a altres municipis on es van localitzar els fets.
 

Condemnats a 25 i 20 anys per assassinat

Rosa Peral i Albert López van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó respectivament per aquest crim, conegut com a crim de la Guàrdia Urbana.

La sentència, dictada l'abril del 2020 després d'un judici amb jurat popular, va considerar provat que tots dos agents van tramar un pla per assassinar un altre agent del cos, la parella de Peral, Pedro Rodríguez, el maig del 2017.

Rosa Peral i Albert López es van acusar mútuament durant el judici (ACN/Miquel Codolar)

Tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC, com el Tribunal constitucional no han admès els recursos presentats pels condemnats i han ratificat les penes. 

Durant la investigació i el judici els autors convictes del crim han donat versions contradictòries dels fets i s'han acusat mútuament, sense que s'hagi pogut esbrinar qui realment diu la veritat, tret que tots dos són responsables de la mort de Pedro Rodríguez. 

Albert López declara durant el judici el febrer de 2020 (ACN/Miquel Codolar)


Un crim mediàtic

Aquest cas ha estat un dels més mediàtics dels últims temps, que, com se sol dir ha fet vessar rius de tinta i hores a ràdios i televisions. S'ha seguit, analitzat i relatat als mitjans de comunicació, en llibres i en quatre capítols de Crims, el programa de true crime de TV3 i Catalunya Ràdio, dirigit per Carles Porta.

La complexitat dels protagonistes implicats en altres casos mediàtics afegeix interès a la trama de l'assassinat. Rosa Peral va ser la denunciant del cas de la pornovenjança que va acabar amb l'absolució d'un subinspector de la Guàrdia Urbana amb qui havia tingut una relació. 

Els dos autors convictes del crim també van estar implicats en el cas de la mort d'un manter a Montjuïc el 2014. Durant la investigació de l'assassinat del policia, aquest cas va ser valorat com a possible mòbil.

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia Urbana Televisió
Anar al contingut