El lehendakari durant la declaració al Suprem (ccma)

Urkullu permet consultar els seus documents com a mediador del procés

El lehendakari va dipositar una còpia de cartes, correus electrònics i anotacions al monestir de Poblet, abans de la seva compareixença com a testimoni davant del Tribunal Suprem

Actualitzat

El lehendakari en funcions, Iñigo Urkullu, ha autoritzat l'accés als documents amb la seva activitat com a mediador durant el procés sobiranista català, la tardor del 2017. Són cartes, correus electrònics i anotacions que va registrar.

Segons ha informat aquest diumenge el govern basc, Urkullu ha enviat cartes per permetre que es puguin consultar els documents que estan dipositats al monestir de Poblet, així com a l'Arxiu Històric d'Euskadi i la Fundació Sabino Arana.

Explica que, sobretot en les últimes setmanes, està rebent "sol·licituds de consulta" d'aquesta documentació, que consta d'uns 300 apunts, per això ha estimat "convenient" permetre la seva consulta des del dia 23 de juliol.

El lehendakari en funcions recorda que el 27 de febrer de 2019, la vigília de la compareixença com a testimoni davant del Tribunal Suprem, va enviar una còpia de tota la documentació relativa a la seva "participació en l'anomenat procés de Catalunya", que va completar més endavant, el 21 de gener d'aquest any.

 

Iñigo Urkullu aclareix que els documents que es podran consultar "amb llibertat" són els que es refereixen a les seves "pròpies aportacions" i no els que contenen informació sobre les reunions i els contactes que va mantenir amb altres persones, ja que per a la consulta requerirà "l'autorització expressa" d'elles.

Els documents detallen, entre d'altres, contactes amb els llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i amb altres persones, com el conseller Santi Vila, empresaris i representants de l'Església.

ARXIVAT A:
País BascJudici procésProcés català
Anar al contingut