Vitòria

Urkullu exigeix a ETA passos "ferms i com més ràpids millor"

Mentre el govern espanyol es manté inflexible i fa del silenci la seva resposta al comunicat del col·lectiu de presos d'ETA que han reconegut el mal causat, el govern basc ha tornat a demanar esforços per aprofitar una oportunitat única.

RedaccióActualitzat

Mentre el govern espanyol es manté inflexible i fa del silenci la seva resposta al comunicat del col·lectiu de presos d'ETA que han reconegut el mal causat, el govern basc ha tornat a demanar esforços per aprofitar una oportunitat única. Si ahir va ser el portaveu de l'executiu basc, Josu Erkoreka, l'encarregat de llançar aquest missatge, avui ha estat el mateix lehendakari.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació després de presidir l'última reunió de l'any del seu govern, Iñigo Urkullu ha qualificat de "canvi significatiu" i "avenç" el recent comunicat, però ha insistit que el més urgent si es vol avançar cap a la pau és el desarmament de la banda terrorista. La consolidació de la pau i la convivència requereix que se segueixin fent passos "ferms i com més ràpids millor".

Urkullu no ha volgut valorar el fet que l'executiu espanyol encara no s'hagi pronunciat sobre el comunicat, però sí que ha avançat que ha sol·licitat una reunió amb Mariano Rajoy per parlar de la situació dels presos d'ETA i poder-li presentar personalment el Pla de Pau i Convivència elaborat pel seu executiu. "Espero tenir ocasió d'estar amb ell molt aviat", ha dit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut