El lehendakari Iñigo Urkullu en una imatge d'arxiu
El lehendakari Iñigo Urkullu en una imatge d'arxiu
Poblet

Urkullu cedeix la documentació de la seva mediació pel procés a l'Arxiu de Poblet

El lehendakari ha lliurat una de 3 còpies d'aquests documents recollits mentre va ser mediador entre els governs espanyol i català

RedaccióActualitzat

L'arxiu Montserrat Tarradellas, amb seu al monestir de Poblet, ha rebut una còpia de tota la documentació recollida pel lehendakari Íñigo Urkullu mentre va fer de mediador entre els governs espanyol i català.

L'anunci de la donació l'ha fet el mateix Arxiu Montserrat Tarradellas mitjançant un missatge a Twitter en què també explica que Urkullu els ha facilitat "1 de les 3 còpies" existents d'aquesta documentació.

 

 

La responsable de l'arxiu català ha explicat que el lehendakari ha donat dues còpies més a arxius bascos i que no es podran consultar fins que es faci pública la sentència del judici contra els polítics independentistes. 

 

El lehendakari va declarar la setmana passada en el judici del procés al Tribunal Suprem 

 

L'anunci de l'arribada a Poblet dels documents recollits pel lehendakari té lloc cinc dies després que aquest declarés com a testimoni en el judici del procés que té lloc al Tribunal Suprem.

Urkullu va informar amb molt de detall sobre la feina de mediació entre els governs presidits per Carles Puigdemont i per Mariano Rajoy.

 

Carles Puigdemont i Íñigo Urkullu en una reunió el juny del 2017

 

Les seves explicacions van contrastar amb les que anteriorment havia donat el mateix Rajoy, que va respondre amb ambigüitats i només va acabar admetent la interlocució -que no mediació- d'Urkullu davant de la insistència a preguntar-li per aquesta qüestió de l'advocat Jordi Pina.

En la seva declaració al Suprem, Urkullu va assegurar que "Puigdemont va buscar fins a l'últim moment un diàleg entre els dos governs" i que "Rajoy no va tenir una actitud proactiva per redreçar la situació".

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésMariano RajoyCarles Puigdemont
Anar al contingut