Palma de Mallorca

Urdangarin nega que hagi malversat diners públic en una declaració de més de vint hores

El duc de Palma ha sortit dels jutjats passades les quatre de la matinada després de més de vint hores de declaració davant del jutge que instrueix el "cas Palma Arena", José Castro. Iñaki Urdangarin ha insistit que no va malversar fons públics i no en va enviar a paradisos fiscals, i ha descarregat la responsabilitat en el seu exsoci Diego Torres. Segons el seu advocat, Urdangarin ha desvinculat la infanta Cristina dels seus negocis.

RedaccióActualitzat
Iñaki Urdangarin ha sortit dels jutjats de Palma la matinada de dilluns, després de vint-i-dues hores d'interrogatori del jutge José Castro. El duc de Palma, que no ha volgut fer comentaris després de declarar, ha insistit a negar que hagi malversat diners públics.

La fiscalia i les acusacions no han demanat mesures cautelars i el duc de Palma se n'ha anat cap al Palau de Marivent. Segons les valoracions del seu advocat, el maratonià interrogatori ha servit perquè el gendre del rei hagi desvinculat totalment la infanta Cristina del cas, hagi negat totes les acusacions d'evasió de capitals i hagi declarat que va seguir les instruccions de la Casa del Rei perquè es desvinculés de l'Institut Nóos.

L'interrogatori a Urdangarin va començar dissabte al matí. El duc de Palma va fer a peu els últims metres fins a les dependències judicials, enmig dels crits i les protestes dels centenars persones que s'hi van concentrar. Tant en les respostes de dissabte com en les de diumenge, Urdangarin s'ha esforçat per atribuir tot el pes de la trama suposadament delictiva per desviar diners públics al seu exsoci Diego Torres.

El jutge que porta el cas investiga una segona trama d'empreses que podrien tenir activitats delictives. José Castro podria tornar a fer declarar Urdangarin i sotmetre'l a un acarament amb Diego Torres, que es va negar a declarar en el seu moment.

Dissabte, l'advocat d'Undargarin assegurava que el seu client havia contestat totes les preguntes, però, segons el sindicat Manos Limpias, que forma part de l'acusació particular, el duc de Palma al·lega que s'ha oblidat dels fets en la majoria de respostes.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut