Iñaki Urdangarin, amb la infanta Cristina (David Aguilar/EFE)

Urdangarin es passeja amb la família per Vitòria en el seu primer permís penitenciari

Havia demanat un permís de 7 dies, però el jutge n'hi va concedir 4, i dissabte ha de tornar a la presó

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin gaudeix a Vitòria del seu primer permís penitenciari, de 4 dies. Aquest migdia ha estat captat per les càmeres mentre anava a missa amb la seva dona, la infanta Cristina, i els seus 3 fills.

Urdangarin ha passat la nit de Nadal i el dia de Nadal amb la família a casa de la seva mare, Claire Liebaert, a Vitòria, on va arribar a última hora de la tarda d'aquest dimarts en un vehicle conduït per la seva dona, la infanta Cristina.

El passeig de la infanta Cristina amb Iñaki Urdangarin, el dia de Nadal (David Aguilar/EFE)

 

El cunyat del rei d'Espanya està condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l'Administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències en el conegut com a cas Nóos, i està tancat al Centre Penitenciari de Brieva des del juny del 2018.

 

Urdangarin havia demanat un permís de 7 dies, però el jutge n'hi va concedir 4. Dissabte haurà de tornar a la presó.

 

Des de fa tres mesos, Urdangarin ja surt de la presó dos dies a la setmana durant unes hores per fer un voluntariat a Madrid. És el que permet el segon grau penitenciari, que se li aplica després d'haver complert una quarta part de la condemna.
 

 

Iñaki Urdangarin, a la sortida de l'Hogar Don Orione, aquest dimarts (EFE)


Aquesta primera sortida la va fer a l'Hogar Don Orione, una llar religiosa de Pozuelo de Alarcón, a Madrid. Una autorització que li permet sortir dues vegades per setmana i un màxim de vuit hores al dia.

A més d'aquesta feina en un centre de voluntariat, Urdangarin segueix el mateix règim que els altres presos: pot rebre una visita a la setmana de 40 minuts de durada, fer deu trucades telefòniques a la setmana de cinc minuts cadascuna i mantenir un vis-a-vis un cop al mes de fins a tres hores.

Com a pres classificat en segon grau, Iñaki Urdangarin pot demanar un permís màxim de 36 dies a l'any, sempre que no surti de la presó més d'una setmana seguida.

ARXIVAT A:
UrdangarinNóosCasa Reial espanyola
Anar al contingut