Rosa Díez en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Rosa Díez en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

UPyD anuncia que s'integrarà al grup liberal europeu després d'arrencar-li un compromís amb la integritat territorial

Rosa Díez anuncia que la seva formació s'integrarà al grup liberal europeu després d'arrencar-li un compromís amb la integritat territorial que toparia amb els postulats sobiranistes dels nacionalistes

RedaccióActualitzat

UPyD formarà part de l'Aliança de Liberals i Demòcrates Europeus. Així ho ha anunciat aquest dissabte la seva líder, Rosa Díez, que també ha dit que han decidit integrar-s'hi després que aquest grup ha acceptat les condicions polítiques imposades per la seva formació, en el sentit de respecte a la identitat nacional protegint la integritat territorial. Díez considera aquest compromís "substancialment important i políticament molt rellevant" per al debat que es viu actualment a Espanya, en referència al debat sobirnaista impulsat pel president de la Generalitat, Artur Mas.

De fet, les exigències d'UPyD topen amb els postulats de partits com Convergència i PNB, que formen part d'aquesta aliança. Díez s'ha preguntat què faran ara aquestes formacions assegurant que són elles qui tenen un problema després d'intentar que el grup defensés la independència i el dret a l'autodeterminació i no aconseguir-ho.

Díez ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en què ha analitzat els resultats de les passades eleccions europees, en què UPyD va aconseguir els millors resultats de la seva història i va obtenir quatre eurodiputats.

Desmentit de Convergència

Convergència Democràtica desmenteix l'anunci d'UPyD. Asseguren que la decisió del grup parlamentari dels liberals europeus encara no està acordada i que calen dues terceres parts dels vots dels diputats.


 

Anar al contingut