UPN pot quedar fora del Congrés: vol expulsar els diputats contraris a la reforma laboral

Els diputats Sayas i Adanero van votar en contra de la reforma laboral, desobeint les directrius del partit

RedaccióActualitzat

La polèmica per l'aprovació de la reforma laboral continua. Aquest dissabte, el consell polític d'UPN ha avalat per àmplia majoria expulsar els dos diputats que van trencar la disciplina de partit, en cas que no entreguin l'acta.

El màxim òrgan de la Unió del Poble Navarrès ha ratificat així la decisió de la seva executiva, que vol fer fora del partit regionalista els seus dos parlamentaris per haver votat en contra de la reforma laboral, en contra del que havia acordat la direcció del partit en les negociacions amb el govern espanyol.


Fora del Congrés per primera vegada des de la democràcia

La seva actuació al Congrés ha obert un debat intens pel futur de la formació foralista, que es veu abocada a quedar-se sense diputats al Congrés per primera vegada en democràcia.

Si els diputats desobeeixen la direcció, mantindran l'acta, encara que ja no representin el partit. I si dimiteixen, els substituiran una representant del PP i una de Ciutadans, perquè UPN es va presentar a les eleccions en una candidatura conjunta amb aquestes formacions.

Els dos diputats que estan sota la lupa han assistit a la reunió per defensar la seva indisciplina de vot. Sergio Sayas ho explicava així:

"Estic molt convençut del que hem fet. Sens dubte, és un dia molt complicat. Són 22 anys en aquest partit."

Mentrestant, els dos partits del govern espanyol de coalició retreuen l'actitud del PP en aquesta polèmica. Els barons socialistes recorren a la ironia, com el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page: "El PP està tan fora de control que només ajuda Espanya quan s'equivoquen, però està bé."

Unides Podem qualifica l'actuació del PP de trumpista i de maniobra per deslegitimar la democràcia, com ha dit el ministre Alberto Garzón.

"Ens trobem amb una dreta que organitza una emboscada, una operació tèrbola que els surt malament per un error."

Per Garzón, "en comptes de reconèixer que s'han equivocat, que no els ha sortit bé l'operació tèrbola per acabar amb la recuperació de drets de la classe treballadora, fan una fugida cap endavant criminalitzant la democràcia".

Des de l'executiu espanyol parlen d'una operació de transfuguisme polític.

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsPPPSOEUnides PodemPrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut