Gandia

Uns petards llançats per uns nens podrien ser la causa de l'incendi de Barx

El foc ha estat controlat i la seva evolució és "molt favorable", segons el conseller de Governació valencià. Les flames afecten els municipis de Barx, Xeresa, Benifairó, Xeraco i Simat de la Valldigna i han cremat 266 hectàrees.

RedaccióActualitzat
Vuit brigades dels bombers valencians treballaran durant la nit per acabar d'extingir l'incendi que afecta diversos municipis de la comarca de la Safor i que ha cremat unes 266 hectàrees. Els bombers l'han donat per controlat aquest dilluns al vespre. El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha assegruat que l'evolució és "molt favorable".

El foc ha afectat els municipis de Barx, Xeresa, Benifairó, Xeraco i Simat de la Valldigna. Tot i que encara s'ha d'investigar més per saber-ne les causes, els primers indicis apunten que podria haver estat provocat per la negligència d'uns nens que tiraven petards als afores de Barx, a la penya de Migdia.

Les flames van començar diumenge i van obligar a desallotjar una urbanització i una residència de la tercera edat pròxima a aquest municipi. Els evacuats de la residència la Drova i de Benirredrà  han pogut tornar a casa, excepte 12 persones que ho faran aquest dimarts. Els habitants de la urbanització de les Foies, del terme veí de Simat de la Valldigna, no podran tornar de moment.

El foc va començar en una zona muntanyosa, prop de la costa, molt castigada ja per altres focs. El vent ha dificultat les feines d'extinció amb ràfegues de fins a 55 quilòmetres per hora. La direcció del vent, però, ha fet que el poble no corrés perill.

No obstant això, tant els habitants de la zona al voltant del mont Mondúver com les persones desallotjades de la residència de la gent gran, un total de 168, han estat traslladats a una residència de Carlet, a la Ribera Alta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut