A l'edifici hi ha pancartes en contra de la guerra

Uns okupes es poden quedar a l'edifici d'un oligarca rus a Amsterdam per decisió judicial

Arkadi Voloj, fundador de Yandex, pretenia renovar l'edifici i revendre'l, un fet que violaria les sancions que impedeixen l'increment patrimonial dels ciutadans russos a la UE

RedaccióActualitzat

Les sancions contra Rússia han tingut una conseqüència inesperada en la crisi de l'habitatge als Països Baixos. Els centenars de persones que fa uns mesos van ocupar a Amsterdam un edifici deshabitat de l'oligarca rus Arkadi Voloj han guanyat el cas a la justícia.

"Hem guanyat. Victòria per als okupes i per a tothom a qui li agradi veure com els confisquen les propietats als multimilionaris russos."

Els advocats de Voloj asseguren que a l'edifici hi havien d'anar a viure ell i la seva família. Precisament, les sancions de la UE permeten fer un ús personal de les propietats a algú sotmès a algun tipus de sanció.

Però els okupes han argumentat que l'edifici s'havia dividit en diversos apartaments --cadascun amb el seu pany--, que probablement s'anaven a vendre o llogar.

Finalment, el tribunal d'Amsterdam ha donat la raó als okupes: era difícil justificar que la propietat fos encara buida i que en un futur pròxim l'oligarca i la seva família hi anessin a viure.

L'empresari, fundador de Yandex, el Google rus, volia fer-los fora de l'edifici de luxe perquè pretenia renovar-lo i després revendre'l. Però això significaria violar les sancions que impedeixen l'increment patrimonial dels ciutadans russos a la Unió Europea.

Així doncs, els okupes s'hi podran estar segurament de manera indefinida.

Arkadi Voloj va dimitir de Yandex fa mesos per les sancions de la UE (Flickr / CC BY-NC-SA 2.0)

"En contra de la guerra"

Als voltants de l'edifici hi ha desplegades diverses pancartes amb missatges com "En contra de la guerra i de l'anticapitalisme".

Comprar pisos a Amsterdam i revendre'ls és una de les maneres predilectes dels oligarques russos de netejar diners.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeRússiaPaïsos Baixos
Anar al contingut