Un goril·la de muntanya d'esquena platejada del Parc Nacional Bwindi fotografiat el 2018 (Reuters/Baz Ratner)
Un goril·la de muntanya d'esquena platejada del Parc Nacional Bwindi fotografiat el 2018 (Reuters/Baz Ratner)

Uns furtius maten Rafiki, un dels últims goril·les de muntanya, molt estimat a Uganda

Un dels quatre detinguts per la mort del goril·la d'esquena platejada ha confessat que ho va fer "en defensa pròpia"

Actualitzat

Caçadors furtius han assassinat un dels últims exemplars de goril·la de muntanya del Parc Nacional Impenetrable de Bwindi, a Uganda. Es tracta de Rafiki, un goril·la mascle d'esquena platejada, membre d'una família formada per 17 membres.

Aquest goril·la era una figura molt coneguda entre els ugandesos i entre els visitants del parc de Bwindi. El seu nom, Rafiki, vol dir "amic" en suahili. La mort assassinat de Rafiki ha causat una gran commoció al país.

Segons l'autòpsia, el goril·la va morir per la ferida que li va causar un objecte afilat que li va travessar la part superior esquerra de l'abdomen i que li va afectar òrgans vitals. 

L'Autoritat de Vida Salvatge d'Uganda (UWA) ha detingut quatre sospitosos per la mort de Rafiki al mateix parc de Bwindi. Un d'ells ha confessat que el va matar en defensa pròpia quan el goril·la el va intentar atacar a ell i els seus tres companys. Ara, els quatre estan detinguts a l'espera de judici. 

El Parc Nacional de Bwindi està situat al sud-oest d'Uganda i fa frontera amb Ruanda i la República Democràtica del Congo, en una zona que és ja l'únic racó del món on es pot trobar aquesta espècie de goril·les. 

Els vigilants del parc feia 10 dies que no tenien senyals d'on era Rafiki. Finalment, un equip de rastrejadors van trobar el seu cadàver dins la reserva natural. 

El bosc de Bwindi, que forma part del Patrimoni Mundial de la Humanitat de l'ONU des de l'any 1994, és el refugi de gairebé la meitat dels goril·les de muntanya que queden al món. En aquest parc, es calcula que hi ha uns 400 exemplars. La població d'aquests grans animals està en perill crític d'extinció i s'estima que queden poc més d'un miler d'exemplars, segons el Fons Mundial per a la Natura (WWF).

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut