Maria Kolesnikova és l'única líder opositora que encara no ha abandonat el país. (REUTERS/Vasily Fedosenko)
Maria Kolesnikova és l'única líder opositora que encara no ha abandonat el país (Reuters / Vasily Fedosenko)

Uns emmascarats segresten l'única líder opositora que no havia abandonat Bielorússia

En paral·lel, la Unió Europea prepara sancions contra el règim de Lukaixenko

AgènciesActualitzat

Continua l'escalada repressiva del règim d'Aleksandr Lukaixenko a Bielorrússia. Un grup d'emmascarats han assaltat la líder opositora Maria Kolesnikova al centre de Minsk i l'han introduïda en una petita furgoneta, asseguren testimonis presencials al mitjà Tut.By.

Dimarts, l'agència oficial del país sostenia que havia estat arrestada mentre provava de marxar del país, malgrat que la policia havia negat primer que hagués estat detinguda per les forces de seguretat.

Kolesnikova és l'última dona del trident de candidates que queda a Bielorrússia després que Svetlana Tikhanovskaya i Veronika Tsepkalo abandonessin el país preocupades per la seva integritat i la de les seves famílies. Així ho afirmaria Tikhanovskaya en declaracions a la ràdio pública dels EUA.

Durant les manifestacions antigovernamentals d'ahir diumenge 633 persones van ser detingudes.

Sancions contra el règim

El mateix dia del segrest de Kolesnikova, l'agència Reuters avançava en exclusiva que la Unió Europea prepara sancions contra 31 alts càrrecs del govern bielorrús, inclòs el ministre de l'Interior. Es coneixeran els noms de tots els integrants d'aquesta llista negra el 21 de setembre, quan els ministres d'Exteriors de la UE tenen prevista la pròxima trobada.

Ara per ara, però, Aleksandr Lukaixenko no és part d'aquesta llista de consens, tot i que les repúbliques bàltiques de Letònia, Lituània i Estònia, tres països que han estat antagonistes històrics de Rússia i els països de la seva òrbita, com Bielorússia, sí inclouen el mandatari en la llista que van elaborar i presentar a finals d'agost.

Grècia i Xipre encara no formen part d'aquest consens comunitari, pendents d'aconseguir sancions contra Turquia, amb la qual tenen un conflicte per l'ampliació de l'espai marítim sota jurisdicció de les illes gregues més a l'est, una concessió que empetitiria l'espai turc al Mediterrani.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaBielorússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut