Pau Alabajos ha posat música a l'acte. (Foto: ACN)
Pau Alabajos ha posat música a l'acte. (Foto: ACN)
València

Uns 50 autors recorden Fuster i reivindiquen la unitat de la llengua en el Sant Jordi valencià

Una cinquantena d'autors han participat a l'acte de Sant Jordi al Centre Octubre de València, en què s'ha homenatjat Joan Fuster pel 50è aniversari de "Nosaltres, els valencians". Els escriptors han llegit un fragment de la seva obra durant un minut. També s'ha donat suport a la campanya "Enllaçats pel català", que reivindica la unitat de la llengua i demana una rectificació en política lingüística a l'actual govern balear. El cantant Pau Alabajos també s'ha sumat a la festa amb un tast del seu últim disc, "Una trista, una amable, una petita pàtria".

RedaccióActualitzat
La lectura de petits fragments de l'obra de cada autor s'ha intercalat amb la de frases de Joan Fuster. Entre els escriptors que hi han participat, hi havia Gemma Pasqual, Joan Garí, Vicent Penya, Manuel Molins i Rosa Roig.

La festa, organitzada per Acció Cultural del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Octubre Centre de Cultura Contemporània amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i l'Associació d'Editors del País Valencià, pretén fer arrelar al País Valencià una tradició que no té les mateixes dimensions que a Catalunya. Això, tot i que l'impulsor d'aquesta jornada va ser el periodista i editor valencià Vicent Clavel.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut