Barcelona

Uns 50.000 inscrits per donar suport a Mas, Ortega i Rigau en el judici del 9-N

Hi haurà 157 autocars i prop de 500 alcaldes i alcaldesses també han confirmat la seva assistència

RedaccióActualitzat

Unes 50.000 persones s'han inscrit per anar a donar suport dilluns a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau en l'inici del judici del 9-N.

En una roda de premsa conjunta, les entitats organitzadores, l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM, han explicat el dispositiu que han organitzat i han dit que es desplaçaran a Barcelona 157 autocars.

Prop de 500 alcaldes i alcaldesses també han confirmat la seva assistència. El president Puigdemont farà un discurs institucional a les vuit del matí i tot seguit el govern en ple acompanyarà els encausats.

Esperen més participació

Els organitzadors confien que finalment la xifra d'assistents serà molt més gran i que la ciutadania farà sentir massivament la seva veu per deixar clar "que dilluns es jutja tot un país".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha explicat l'objectiu de la mobilització:

"Hem de traslladar a l'Estat que aquest judici jutja més de dos milions de persones i 900 ajuntaments i que a cada nou atac els catalans ens creixem i fem una pinya més gran."

El judici el seguiran 400 professionals de 60 mitjans de comunicació i també hi haurà observadors internacionals convidats per l'ANC.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut