Castelldefels

Uns 400 superdotats es troben a Castelldefels per compartir aficions

Aquest dijous comença a Castelldefels la reunió anual de Mensa Espanya, un club social per a persones superdotades. L'únic requisit per formar-ne part és tenir una capacitat intel·lectual per sobre del 98% de la població. A Catalunya, Mensa té 400 membres, que es troben periòdicament per compartir aficions. Un dels objectius de la trobada és donar visibilitat a un fenomen que molta gent viu en solitud.

Actualitzat
Diumenge, en el marc d'aquesta reunió, es podrà fer, a partir dels 14 anys, el test per descobrir si s'està entre aquest 2% de la població amb un cervell privilegiat.

Els tests d'intel·ligència diuen que el cervell d'alguns va a un ritme superior. El Francesc, als 6 anys, ensenyava a llegir els companys de classe. I actualment es guanya la vida traduint obres de física a l'anglès, un idioma que va aprendre amb una gran facilitat i sense moure's de Barcelona.

A d'altres no els costa gens devorar llibres de temàtiques com la física, encara que no n'hagi estudiat mai. Malgrat aquests detalls, però, no exhibeixen qualitats que sobresurtin especialment. De fet, una de les seves característiques és que senten curiositat per infinitat de matèries però no acostumen a destacar en res que requereixi esforç i constància. Per això, a ells la universitat no els va anar gaire bé.

Tant la Victòria com el Francesc estan aparellats amb persones també amb altes capacitats intel·lectuals. Asseguren que no tenen problemes de relació amb els que tenen un coeficient intel·lectual "ordinari". Però sovint troben més afinitats amb gent com la de Mensa, un club social format per superdotats. Amb ells, a més, no han de dissimular.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut