UB
Façana de la Universitat de Barcelona
Barcelona

Uns 300 treballadors boicotegen el consell de govern de la UB i li exigeixen una oposició contudent a les retallades

Més mobilitzacions en l'àmbit universitari. Uns 300 treballadors de serveis i administració de la Universitat de Barcelona han boicotejat la celebració del consell de govern de la UB per exigir al rector que defensi els seus interessos. Els treballadors protesten contra les retallades pressupostàries i demanen que s'impugnin els pressupostos de la Generalitat en l'àmbit d'universitats. Els concentrats volen també que la universitat no apliqui les mesures laborals previstes pel govern de la Generalitat i que, segons asseguren, interfereixen en les seves condicions de treball.

RedaccióActualitzat
El Personal d'Administració i Serveis (PAS) reclama un posicionament clar i contundent de l'equip de govern de la universitat perquè s'oposi a l'aplicació de la llei d'acompanyaments dels pressupostos "que preveu una retallada de drets laborals i de l'autonomia universitària", ha manifestat el responsable de la secció sindical de CCOO a la UB, César Marín.

Els treballadors PAS s'han concentrat al rectorat de la UB abans de les nou del matí, quan estava previst que comencés la reunió del consell de govern. Finalment, però, la trobada s'ha suspès.

Després, els treballadors han sortit de l'edifici i s'han manifestat pels carrers, amb xiulets i cartells reivindicatius, fins la seu d'Alumni UB, a la confluència del carrer Diputació amb la Rambla de Catalunya, on s'han tornat a concentrar i han enganxat cartells.

Per CCOO, els rectors de les universitats catalanes "també són culpables de les retallades i la pèrdua d'autonomia que preveu la llei d'acompanyament dels pressupostos perquè no s'hi oposen amb fermesa, i tenim la convicció que hi ha hagut connivència entre la Generalitat i les universitats en l'elaboració d'aquesta llei d'acompanyament". En la mateixa línia, el representant sindical conclou: "Els pressupostos de la Generalitat no només retallen salaris sinó que preveuen anul·lar els drets laborals, preveuen acomiadaments i suprimeixen l'autonomia universitària".
Anar al contingut