Manifest d'esquerres en contra de la independència.
Manifest d'esquerres en contra de la independència.
Barcelona

Uns 300 professionals, intel·lectuals i militants sindicals d'esquerres firmen un manifest en contra de la independència

Uns 300 professionals, intel·lectuals i militants sindicals -com Paco Frutos, Ramon Fontserè, Amparo Baró, Lídia Falcón, José Sanchis Sinisterra o Clara Usón- critiquen que els partits d'esquerra es posin, en nom del dret a decidir, al costat de CiU

RedaccióActualitzat

Amb la publicació d'un anunci al diari "El Periódico", s'ha donat a conèixer un manifest d'esquerres en contra de la independència. Sota el lema "Per la unitat del poble treballador. Decidim. No a la independència!", l'han firmat 300 professionals, intel·lectuals i militants sindicals, que han nascut o viuen a Catalunya. Entre els firmants hi ha l'exsecretari general del Partit Comunista Paco Frutos, els actors Ramon Fontserè i Amparo Baró, l'advocada Lídia Falcón, el dramaturg José Sanchis Sinisterra i l'escriptora Clara Usón.

El text critica que els partits d'esquerra es posin, en nom del dret a decidir, al costat de Convergència i Unió, que ha votat, diuen, la reforma laboral i ha promogut retallades en el sector públic. També aposta perquè Catalunya i Espanya lluitin unides a favor d'un projecte d'esquerres.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el periodista Joanen Cunyat, un dels 300 firmants, ha dit que, per plantar cara a Mas, Rajoy i la troica, cal que s'uneixin les forces progressistes: "Cal no enganyar-se en la falsa creença que la independència de Catalunya donarà millors condicions per poder fer això. El que considerem és el contrari. Només la unitat ens pot donar força a totes les sensibilitats, a la unitat, al conjunt del poble per donar resposta a això. Una Catalunya de progrés i de llibertat només serà possible en una Espanya que sigui solidària, profundament democràtica i plural."

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut