Àfrica

Uns 23 milions d'africans passen gana per la sequera que els afecta fa 5 anys

L'Àfrica pateix una greu manca d'aigua des de fa 5 anys, i mentre els 23 milions de persones afectades miren cap al cel, l'alt preu dels aliments i els conflictes armats que hi ha oberts agreugen la situació de crisi humanitària. La sequera és tan greu, asseguren des d'Intermón Oxfam, que hi ha persones que només disposen de cinc litres d'aigua al dia per cuinar, rentar i netejar-se. La mateixa quantitat que marxa pel desaigüe cada vegada que buidem el dipòsit del vàter.

Actualitzat
Les xifres del comunicat d'Oxfam esgarrifen: només a Kènia, gairebé quatre milions de persones necessiten ajuda molt urgent. Aquesta situació d'emergència humanitària -"la pitjor de la darrera dècada"- es repeteix en altres països de l'est de l'Àfrica, com Somàlia, Uganda i Etiòpia.

En total, 23 milions d'africans -l'equivalent a la meitat de la població de l'Estat- passen gana i veuen com els seus conreus no creixen per la manca d'aigua, i el seu bestiar, la principal font d'ingressos, es mor.

Aquesta situació desesperada per als habitants de set països no només afecta les regions més desconegudes. L'Ngorongoro, una de les zones més turístiques de Tanzània, també està entre les zones afectades per la sequera i la fam.

La situació podria millorar lleugerament aquest octubre amb l'arribada de les pluges, tot i que des d'Intermón Oxfam alerten que si hi arriben tempestes, les inundacions podrien fins i tot empitjorar les condicions de vida i facilitar la propagació de malalties.

L'ONG recull donatius que es destinen als projectes que hi ha en marxa en aquestes regions afectades.
Anar al contingut