Barcelona

Uns 200 docents es concentren al Parlament contra la reducció de recursos humans

Alguns manifestants han escridassat diputats de la CUP i CSQP perquè els fan coresponsables que no s'inverteixi més en educació, com estava previst

RedaccióActualitzat

Uns 200 mestres i directors d'escola pública s'han concentrat davant del Parlament per donar suport al document impulsat per un grup de directors a favor de la inversió en l'ensenyament públic.

Les direccions de centres públics de Catalunya han registrat aquest dijous al Parlament un comunicat de "rebuig" i "indignació" davant les reduccions dels recursos humans que, segons expliquen en el document, el Departament d'Ensenyament els ha anunciat en les reunions dels últims dies. 

De moment ja han aconseguit l'adhesió de 179 escoles, instituts i centres d'educació especial d'arreu de Catalunya, que es queixen per la reducció de personal de suport prevista per al curs que ve.

Durant la concentració alguns manifestants han demanat la dimissió de la consellera, Meritxell Ruiz, i han cridat "consellera, on ets?".

Tensió amb els diputats

Diputats de la CUP i de Catalunya Sí que Es Pot, que havien baixat a escoltar les queixes, s'han endut l'esbroncada d'una part dels manifestants, que, molt enfurismats, els han coresponsabilitzat de la falta de recursos per a educació. "No us vingueu a fer la foto, perquè estem molt cremats", els ha deixat anar una de les participants. 

El Departament d'Ensenyament va al·legar que la pròrroga dels pressupostos d'aquest any -després del veto de la CUP- dificulta dedicar 211 milions d'euros més a Educació, com estava previst, sobretot per donar suport a l'escola inclusiva, a les escoles d'alta complexitat i a millorar les substitucions de mestres.

Els sindicats han acusat el govern de fer servir com a "excusa" la pròrroga dels pressupostos.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut