Oposicions de mestres i professors

Uns 200 aspirants denuncien irregularitats a les oposicions de mestres i professors

Àgata FàbregasActualitzat

Aquest dimecres saben les notes el gruix de mestres i professors que s'han presentat a la segona fase de les oposicions. Acaben els nervis i l'esforç dels últims mesos per als més de 20.000 aspirants.

Entre els que no van aconseguir superar la primera fase, alguns denuncien irregularitats. S'acaben de constituir en una plataforma. Són mestres i professors que s'han presentat a les oposicions i que no les han passat. Denuncien falta de transparència en el procés, i que en la primera fase no s'ha respectat l'anonimat dels aspirants. Han recollit uns 200 casos de suposades irregularitats, segons ha explicat Mercè López, de la Plataforma d'Afectades per les Oposicions 2019.

"Denunciem la normativa, que no s'ha complert, que de vegades no demanaven els DNI a la primera fase, o per exemple no et treien el mòbil. La diferència entre molts tribunals són els bàrems. No sabem què val cada cosa; per tant, a la nota que ens han donat i la reclamació que ens han contestat no ens han dit a què correspon cada cosa."

 


Una queixa que també estan rebent alguns sindicats, explica Marta Tejedor, de CCOO:

"Si la normativa és clara no hi ha cap problema, i això és el que hem demanat al Departament: que faci normatives molt clares i que consensuï, i que faci formació als tribunals. Així, això s'evitaria."

 

 

Educació assegura que no té constància de cap irregularitat, i recorda que s'ha d'informar sobre qualsevol discrepància a través de reclamacions perquè es puguin resoldre de manera adequada.

Més de 20.000 docents s'han presentat a aquestes oposicions per cobrir 5.000 places.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut