Pla obert dels alumnes que han gaudit de la primera sessió escolar d'Animac 2020 a la Llotja de Lleida, el 24 de febrer del 2020. (Horitzontal)
Pla obert dels alumnes que han gaudit de la primera sessió escolar d'Animac 2020 a la Llotja de Lleida, el 24 de febrer del 2020. (Horitzontal)

Uns 10.500 alumnes gaudeixen aquesta setmana del cinema d'animació en les sessions escolars d'Animac 2020

Actualitzat

ACN Lleida.-Aquest dilluns han començat les Sessions Escolars d'Animac 2020. Un total de 10.500 alumnes d'una setantena de centres educatius de Lleida i comarques pròximes, des d'infantil a secundària, passaran durant tota la setmana pel Teatre de La Llotja de Lleida per gaudir d'una selecció de curtmetratges d'animació que tracten valors com ara l'amistat, la cooperació i l'ecologia, entre altres. Estan programades dotze sessions fins al 28 de febrer. Aquesta setmana també comencen els Tallers d'Animac, que aproparan les tècniques d'animació als infants, joves i també als docents. Les activitats s'emmarquen en la 24a edició de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, Animac, que tindrà lloc a Lleida del 27 de febrer a l'1 de març.

La sessió escolar d'aquest dilluns portava per títol 'Estimem els amics', amb set curtmetratges d'històries d'amistat amb la cooperació, l'ecologia i la discriminació en el punt de mira. Així, els alumnes han pogut veure 'Pou?t¿t draka (The Kite)', 'Sving (Swing)', 'Autour de l'escalier', 'Heatwave', 'Le Rêve de Sam', 'La pócima' i 'Le dernier jour d'automne'.Aquesta sessió estava adreçada a alumnes d'educació infantil i cicle inicial i hi han participat les escoles Manuel Ortiz de Juneda; Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, Parc del Saladar d'Alcarràs, Jaume Miret de Soses, FEDAC Dominiques i Frederic Godàs, ambdues de la ciutat de Lleida.Els tallers d'Animac 2020 apropen les tècniques d'animació a infants, joves i docentsTambé en el marc educatiu d'Animac 2020, aquesta setmana s'organitzen tallers adreçats als infants i als joves, així com una sessió per als docents. Destacats professionals de l'animació impartiran els tallers que estan programats en col·laboració amb l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, el CaixaForum Lleida, la Universitat de Lleida i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

Anar al contingut