Imatge d'arxiu del consell d'administració d'Unnim. (Foto: Unnim)
Imatge d'arxiu del consell d'administració d'Unnim. (Foto: Unnim)
Barcelona

Unnim segueix els passos de La Caixa i també aprova crear un banc per a la seva activitat financera

El Consell d'Administració d'Unnim ha aprovat aquest divendres iniciar els tràmits per crear un banc dins el grup que serà el titular de l'activitat financera. L'entitat creada de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu segueix així els passos de La Caixa i decideix encetar un procés de bancarització després de la reforma aprovada pel govern espanyol respecte a les caixes. Segons ha informat en un comunicat, Unnim continuarà sent una caixa d'estalvis com a institució matriu del grup i preveu mantenir la seva obra social "sense variacions substancials".

Actualitzat
Unnim elaborarà a partir d'ara el projecte de reorganització que després s'exposarà a l'Assemblea General, el màxim òrgan de govern de la institució, perquè el valori definitivament. Aquest projecte, segons ha informat l'entitat en un comunicat, preveu mantenir l'obra social gràcies als dividends que rebrà del banc, tot i que encara no ha fixat el percentatge que posseirà del banc ni altres detalls.

L'entitat formada per la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu ha fet aquest anunci tot just un dia després que La Caixa prengués una decisió similar. Aquest divendres, els seus màxims responsables, Isidre Fainé i Joan Maria Nin, s'han compromès a mantenir l'essència de La Caixa dins un procés que s'ha rebut amb satisfacció als parquets borsaris. Criteria ha tornat a cotitzar aquest divendres amb la pujada més gran des que va sortir a borsa l'any 2007.

Anar al contingut