Lleida / Girona

Universitaris de Lleida i de Girona també es tanquen contra el Pla Bolonya

Les tancades d'estudiants en algunes facultats contra el Pla Bolonya s'amplien. Mentre a la UB i a la UAB ja s'hi van posar fa un parell de setmanes, els alumnes de les Universitats de Lleida i de Girona han començat aquest dimarts les ocupacions. Les classes no s'han aturat, però els organitzadors demanen que els universitaris s'impliquin en la protesta. Recordem que els estudiants contraris a Bolonya consideren que el pla privatitzarà l'educació superior.

Actualitzat
Els estudiants de la Universitat de Lleida contraris al Pla Bolonya han començat una tancada indefinida al rectorat. Consideren que el procés encarirà l'ensenyament superior perquè obliga a especialitzar-se a través de màsters i que dóna massa poder a l'empresa privada.

El curs passat es va fer un referèndum a la UdL on el 95% dels vots demanava que es congelés el procés d'adaptació dels estudis superiors a Europa. 

A la Universitat de Girona també es tanquen

Uns 150 alumnes de la Universitat de Girona s'han manifestat aquest dimarts al vespre pels carrers de la ciutat en contra del pla. Han sortit del rectorat de la universitat i han continuat fins a la Facultat d'Educació i Psicologia, on una cinquantena d'estudiants han decidit passar-hi la nit. Asseguren que acabaran l'ocupació quan se celebri un referèndum vinculant sobre l'aplicació del Pla Bolonya.

La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, ha dit a Catalunya Informació que respecta la decisió dels estudiants de fer la tancada, però és partidària d'una solució dialogada al conflicte.
Anar al contingut