Márquez vol tornar a ser el d'abans
Marc Márquez, un amant de la paciència. Foto Alejandro Ceresuela
UNIVERS MOTOGP

Marc Márquez: "Abans odiava la paciència"

El Tro de Cervera promet intentar tornar a ser el d'abans

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR

Marc Márquez podria haver tingut un problema amb el pneumàtic del darrere a la cursa del GP d'Estíria, per declaracions de Lucio Cecchinello a DAZN aquest divendres. Cap paraula ni insinuació per part del cerverí. Altres pilots també van tenir problemes amb el pneumàtic posterior Michelin a la segona sortida diumenge passat, el més perjudicat va ser Oliveira, amb dos grans forats. Aquella foto ha transcendit i no haurà agradat al fabricant francès. Recordo quan vaig publicar-ne una d'igual fa anys amb un pneumàtic de Dani Pedrosa destrossat.

En fi, que Márquez és dels pràctics una vegada més. El pneumàtic és un nyap, però quedes 8è aixecar la veu tampoc no paga la pena; si hagués estat decisiu per guanyar o no, o fer podi o no, qui sap. Un Márquez que està fent mil proves aquest cap de setmana. Honda no treu l'entrellat de la seva situació. No perquè no sàpiguen per on van els trets, sinó perquè no saben on apuntar.

Mentrestant, Marc Márquez treballa la paciència.

"Cada cop em costa menys tenir paciència. Al començament volia millorar dia a dia i era més impacient, però ara tinc cada cop més paciència perquè soc més realista del meu estat, i deixo de banda els comentaris de fora. La paciència era una de les virtuts que abans odiava i no tenia, i amb el temps i l'experiència, veus que et porta pel bon camí."

El Tro de Cervera ja va explicar a la seva tornada a la competició que la seva intenció era tornar a ser el d'abans, però en les darreres hores ha puntualitzat aquest fet, una manera d'actualitzar la seva actitud:

"Tornar a ser el d'abans. Aquesta és la intenció. I et puc prometre que ho intentaré. No et puc prometre que passi, però que ho intentaré, segur. Percebo aquesta expectació. Sé molt bé com estic, sé com puc millorar, però cal tenir paciència, no em vull precipitar. Primer hi ha l'os que s'ha de consolidar al 100%, i després seguir millorant i valorar la situació. Però la meva intenció –i ho vaig dir a Portimao– era primer pujar a la moto, trobar-me millor i amb el temps ser el d'abans. Tornar a ser el d'abans no significa guanyar com abans o guanyar moltes curses. Significa pilotar com marca el meu instint, de forma natural. Després els rivals milloren i cada any són més forts. Tot això el temps ho dirà. He entès que no és una recuperació que en un mes canviï, que potser necessita un any, però tinc un nivell actual acceptable per ser competitiu a pista, només que abans era molt més competitiu."

Si la cursa de demà és sota la pluja, un dels responsables de Ducati, Davide Tardozzi, creu que Márquez està entre els favorits.

ARXIVAT A:
Marc MàrquezEsports
Anar al contingut