Barcelona

Units Podem s'aboca a Catalunya amb un cartell únic amb tots els líders i l'aposta pel dret a decidir

En Comú Podem presenta un míting dels líders de les forces que formen la coalició: un cartell que no es repetirà en cap altre acte de campanya

RedaccióActualitzat

Les confluències de Podem s'aboquen a Catalunya amb un míting dels líders de les forces que formen la coalició. Un cartell que no es repetirà en cap altre acte de campanya i que ha donat resultats amb un bany de masses a l'Arc de Triomf a Barcelona.

La formació ha aplegat un cartell únic. Junts dalt de l'escenari Pablo Iglesias, Alberto Garzón, Íñigo Errejón, Mónica Oltra, Ada Colau, Ernest Urtasun i el candidat, Xavier Domènech. L'objectiu: subratllar l'aposta per la diversitat, per la fraternitat i la plurinacionalitat.

 

Els discursos dels líders han anat en dures línies: fer fora el PP i la defensa del referèndum a Catalunya. Ada Colau ha fet d'amfitriona i ha posat com a exemple la feina feta a l'Ajuntament de Barcelona. Diu que Catalunya pot fer doblement història: fer fora el PP i guanyant el dret a decidir des de la fraternitat de tots el pobles:

"A l'hora que des de la fraternitat amb els pobles de l'Estat podem fer fora el PP, també alhora des de la fraternitat podem conquerir el dret a decidir a Catalunya"

Pablo Iglesias, molt aplaudit, ha entrat de ple en la qüestió catalana. Diu que aspira a ser el president de l'Estat espanyol que escolti  Catalunya:

"Vull dirigir-me als catalans i catalanes que no ens votaran. Vull dir-los que aspiro a ser el president d'una Espanya que escolti Catalunya, que reconegui els drets nacionals de Catalunya"

Assegura, a més, que no amaguen el seu discurs:

"Ho vam dir clar i català a Sevilla, a Madrid, a Toledo, a Màlaga, a tot arreu: volem que a Catalunya hi hagi un referèndum i que els catalans i les catalanes decideixin el seu futur"

A petició del públic, l'anècdota... Iglesias ha sorprès el candidat amb un petó, com el que es van fer al Congrés dels Diputats:

 

Alberto Garzón, que aquestes eleccions forma part de les confluències, ha estat també un dels més aplaudits. El líder d'Esquerra Unida ha fet una defensa de la decisió d'anar plegats. Garzón ha recordat les coses importants que es poden aconseguir quan es deixa de banda el carnet de partit:

"Hem après durant els últims anys que, si hem aconseguit aturar desnonaments, aturar la privatització de la sanitat, aturar processos regressius contra la nostra gent, contra els nostres pobles és precisament perquè ens hem oblidat del carnet polític que portàvem a la butxaca"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut