Barcelona

Unió nega que es plantegi trencar amb CDC ni abandonar el govern

El comitè de govern d'Unió decideix aquesta tarda el contingut de la pregunta que sotmetrà a la militància el 14 de juny

RedaccióActualitzat

UDC ha negat aquest matí que es plantegi abandonar el govern i ha manifestat la seva voluntat de "continuar avançant conjuntament" amb CDC. En un comunicat, el partit democratacristià respon a "El Periódico", que avui publica que Unió estava disposada a sortir de l'executiu si el seu soci de federació no accepta el seu full de ruta i a presentar-se tota sola el 27-S. En el comunicat, UDC assegura que la consulta interna que farà el dia 14 determinarà el seu full de ruta però en cap cas servirà per qüestionar la seva unió amb CDC ni per deixar el govern.

El comitè de govern d'Unió decideix aquesta tarda el contingut de la pregunta que sotmetrà a la militància diumenge de la setmana que ve per definir la seva posició en el procés sobiranista. Ramon Espadaler, el secretari general, proposarà una pregunta de consens que reculli totes les sensibilitats i sigui clara. Tot plegat arriba quan fa una setmana que es va fer públic un manifest en què es proposava preguntar si Unió es comprometia amb una Catalunya independent a dins de la Unió Europea. El manifest, el firmaven un miler de militants, entre ells Núria de Gispert o Joan Rigol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut