Pla mitjà dels responsables del porcí d'Unió de Pagesos, Rossend Saltiveri i Aleix Sala, en una captura de pantalla durant la roda de premsa a …
Pla mitjà dels responsables del porcí d'Unió de Pagesos, Rossend Saltiveri i Aleix Sala, en una captura de pantalla durant la roda de premsa a la seu del sindicat a Lleida, el 15 de gener del 2020. (Horitzontal)

Unió de Pagesos valora positivament el 2020 per al porcí en el qual el marge mitjà ha estat d'uns 20 euros per animal

ACN Lleida.-Unió de Pagesos considera que el 2020 un "bon any" per al sector porcí català, després que hagin continuat les exportacions al mercat xinès. Tot i això, la pandèmia i la caiguda de vendes a la restauració, sumat a la detecció de casos de pesta porcina africana (PPA) a Alemanya, han ocasionat un excés d'oferta a Europa que ha fet caure els preus, sobretot a partir de setembre. De totes maneres, el marge de benefici ha estat, de mitjana, d'uns 20 euros per animal, similar al 2019. Segons el sindicat, les perspectives per al 2021 són incertes ja que es preveu un encariment dels costos de producció i que la producció a la Xina comenci a recuperar-se, però el que realment preocupa és la incidència que podria tenir l'entrada de la PPA a l'Estat.

Anar al contingut