Barcelona

Unió de Pagesos creu que les marques blanques vulneren els drets dels consumidors

El coordinador general d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha assegurat a l'espai L'"Entrevista" de Catalunya Informació que les marques blanques perjudiquen els consumidors perquè no informen sobre la procedència dels productes. Caball també ha adreçat les seves crítiques al govern de la Generalitat, del qual ha dit que només ajuda sectors que es van beneficiar dels anys de bonança econòmica.

Actualitzat
Unió de Pagesos considera que les marques blanques vulneren els drets dels consumidors. Segons ha dit el coordinador general d'aquest sindicat a Catalunya Informació, aquests productes no estan etiquetats amb els llocs de procedència i això suposa un greuge per a les persones que compren que, segons Joan Caball, tenen dret a saber sempre d'on procedeixen els productes que consumeixen.

Precisament el conseller Joaquim Llena denunciava ara fa uns dies que als supermercats hi havia un excés de productes de marques blanques. El cert, però, és que aquests productes han incrementat les seves vendes aquests mesos de crisi, ja que el són més barats.

Ajudes als qui se'n van beneficiar

Joan Caball també ha lamentat que, segons el seu parer, la Generalitat ajuda només els sectors que més rendiments econòmics van aconseguir en època de bonança econòmica. El coordinador general d'Unió de Pagesos critica que es doni suport a sectors com la banca i l'automoció en detriment d'altres com l'agricultura que, segons diu, fa temps que està immers en una situació de crisi.

Segons Caball, els pagesos viuen ofegats perquè s'han apujat els costos de producció i en canvi els preus de venda s'han mantingut. El sindicat també ha denunciat que el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, es preocupa més de la indústria agroalimentària que no pas dels pagesos.
Anar al contingut