Unides Podem rebutja una vicepresidència social i competències en Habitatge i Joventut
Imatge d'arxiu d'Irene Montero (EFE)

Unides Podem rebutja una vicepresidència social i competències en Habitatge i Joventut

Fonts del partit morat han explicat que els socialistes plantegen una vicepresidència social que encapçalaria Irene Montero, però "sense concretar competències"

Albert CalatravaActualitzat

El PSOE reunirà aquest dimecres la seva executiva després del rebuig d'Unides Podem a la proposta que els ha ofert el PSOE.

Fonts del partit morat han explicat que els socialistes plantegen una vicepresidència social que encapçalaria Irene Montero, però "sense concretar competències" i que Podem assumeixi les àrees de Joventut, Habitatge o Infància, sense determinar en quants ministeris es traduirien.

També admeten que l'oferta socialista inclou la creació de nous ministeris, però que no tenen contingut real.

Des de l'inici de la negociació, el partit de Pablo Iglesias ha reclamat una representació en el futur Consell de Ministres d'acord amb els resultats electorals i això equivaldria a uns "quatre o cinc ministeris".

 

Carmen Calvo: "Hem fet una proposta raonable a Unides Podem"

Aquest matí la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha confirmat l'oferta a Podem i que seguiran negociant fins "al darrer minut", tot i que consideren que la intervenció d'aquest dilluns d'Iglesias ho ha complicat.

Calvo ha emplaçat Iglesias, a tornar a la negociació per a la confirmació d'un govern de coalició i li ha retret que amb la seva posició estigui "complicant" la investidura.

La vicepresidenta ha negat -com va fer aquest dilluns Sánchez- que el PSOE estigui plantejant a Podem una presència "decorativa" a l'executiu, i ha fet públic que el PSOE va acceptar que "una persona per a ells molt important en el seu lideratge estigués en un rang important al govern".

 

ARXIVAT A:
InvestiduraUnides PodemPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut