Unes imatges difoses per La Marea mostren Jordi de la Fuente en un concert neofeixista celebrat a Madrid l'any 2013

Unes imatges deixen al descobert el passat neonazi d'un assessor de Vox

Jordi de la Fuente, també secretari d'organització del partit a Barcelona, ja va trobar-se al punt de mira fa poc per haver liderat una manifestació que va acabar amb l'assalt d'un centre de menors a El Masnou

RedaccióActualitzat

L'assessor d'Ignacio Garriga, el candidat de Vox en les eleccions del 14 de febrer, i secretari d'organització del partit d'extrema dreta, Jordi de la Fuente, ha tornat a ser objecte de polèmica per la seva participació en un concert d'un grup de música neofeixista l'any 2013. En les imatges, difoses pel digital La Marea, es pot veure De la Fuente fent la salutació romana mentre crida "Duce, Duce, Duce", una referència al mandatari feixista italià Benito Mussolini.

La Fiscalia demana a aquest líder de Vox dos anys de presó per haver liderat una manifestació que va acabar amb l'assalt d'un centre de menors al Masnou.

De la Fuente va defensar-se a Twitter indicant que aquelles imatges del concert neofeixista es limitaven a mostrar el seu passat i va assegurar que denunciaria a qui aboqués informació falsa sobre la seva persona.


Els fets denunciats per La Marea van passar l'any 2013 en un concert a Madrid de la banda de rock neonazi Gang Calavera, part de l'anomenat moviment "nacionalista autònom". Aleshores Jordi de la Fuente militava a l'agrupació neofeixista Movimiento Social Republicano (MSR), un col·lectiu que pocs anys abans havia acollit entre les seves files coneguts caps rapats de tot Espanya.

Entre els militants o persones pròximes a l'MSR d'aleshores hi havia l'entorn i el mateix Alberto Ayala de Cantalicio, membre de l'afició radical del Reial Madrid, els Ultrasur, empresonat per provar de cremar un bar i agredir un client, o Melisa Domínguez Ruiz, cara visible de l'organització neofeixista Hogar Social Madrid.

Sota el paraigua de l'MSR es trobaven, a més, com recorda La Marea, diversos membres del col·lectiu de caps rapats Blood & Honour, considerats una associació il·lícita a Espanya per promoure la violència racista.


Un passat no tan llunyà

L'any 2016 Jordi de la Fuente va abandonar l'MSR i va passar a Plataforma per Catalunya, on també va exercir de secretari d'organització.

Durant aquest temps, però, manté relació amb bona part de l'àmbit ultradretà, amb persones com R. S. O. S., propietari dels gimnasos barcelonins XFit Eixample i XFit Sant Gervasi, i part del grup d'entrenament Prima Bellatrix, com a mínim fins al maig del 2018, poc abans d'integrar-se a Vox.

Una investigació recent del 324.cat constata els vincles existents entre Prima Bellatrix i el seu homòleg rus, format per persones vinculades a violència neonazi i amb assassinats amb motivació racista a la seva esquena.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut