Manifestació a Girona contra "La dictadura dels mercats"
Manifestació a Girona contra "La dictadura dels mercats"
Girona

Unes dues-centes persones es manifesten a Girona contra la corrupció i la "dictadura dels mercats econòmics"

La marxa ha volgut recordar de forma metafòrica l'intent de cop d'estat del 23 de febrer del 1981

ACN / RedaccióActualitzat
Més de 200 persones s'han manifestat pels carrers de Girona contra les retallades socials, la corrupció, els casos d'espionatge descoberts a Catalunya i la "dictadura dels mercats econòmics i de les entitats bancàries". Els manifestants, carregats amb pancartes i cridant lemes en contra el govern de l'estat i el d'Artur Mas, han tallat la circulació de diversos carrers, han tirat sobres davant la seu del PP a Girona i han penjat xoriços a una de les entitats de Bankia. "Fa 32 anys vam tenir un intent de cop d'estat i ara sembla que són els mercats econòmics qui volen imposar una nova dictadura", ha criticat un dels membres de l'entitat organitzadora, la Xarxa pels Drets Socials, Pau Gàlvez.

La manifestació ha sortit des de la caserna de la Guàrdia Civil de Girona i, al seu pas, ha tallat la circulació dels carrers Emili Grahit, Migdia i l'avinguda Jaume I fins arribar a la plaça Constitució. Durant tot el recorregut, els manifestants no han deixat de cridar lemes contra la corrupció, les retallades socials, les entitats bancàries i el govern de Mariano Rajoy i Artur Mas. La marxa ha comptat amb acompanyament musical i s'ha fet de forma pacífica tot i que ha estat seguida per un gran nombre d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal.

Els manifestants han aprofitat aquest acte per tirar papers i sobres davant la seu del PP a Girona i penjar xoriços a la façana d'una de les oficines de Bankia. Els participants carregaven pancartes on es podia llegir "Si s'ha de retallar, que es retalli en corrupció", "No hi ha pa per a tant de xoriço" o "No pagarem el seu deute", entre altres. Aquesta manifestació, que es troba dins de totes les marxes organitzades per l'entitat "Marea Ciutadana" arreu de l'estat espanyol, volia servir per recordar l'intent de cop d'estat del 23 de febrer del 1981. "Fa 32 anys es va intentar imposar una dictadura per part dels militars, ara estem davant d'un possible cop d'estat per part dels mercats econòmics i les corporacions financeres, entitats que ningú ha escollit i estan manant als governants", critica Gàlvez.

La manifestació ha estat organitzada per la Xarxa dels Drets Socials, que aplega una trentena d'entitats gironines i que ara fa unes setmanes va fer una 'Marxa per la dignitat' i en defensa dels drets socials entre Salt i Girona. La mobilització, que s'ha allargat unes dues hores, ha acabat amb la lectura d'un manifest on han denunciat les últimes reformes laborals que "estan enfonsant els drets de la classe treballadora" i les retallades en ensenyament i sanitat. "Volem aixecar la nostra veu contra les polítiques criminals del món financer i dels bancs en particular i contra una forma de fer política que no escolta els ciutadans sinó que només té en compte els suborns i la corrupció", ha assegurat Gàlvez.

El membre de la Xarxa de Defensa dels Drets Socials ha reivindicat que la crisi econòmica actual "no l'han provocat els ciutadans" i que, per tant, és necessari que els grans mercats i les corporacions financeres paguin el "seu propi deute".
Anar al contingut