Barcelona

Unes 600 farmàcies catalanes vendran preservatius a meitat de preu i etiquetats en català

Preservatius a meitat de preu i etiquetats en català. Són les principals característiques de la campanya que ha fet possible un acord entre el Departament d'Acció Social de la Generalitat, els col·legis de farmacèutics i Durex. L'objectiu és, segons el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, "millorar l'accessibilitat econòmica" dels joves a aquest mètode anticonceptiu perquè tinguin relacions sexuals "sanes i segures".

Actualitzat
Un total de 600 farmàcies ofereixen capses de tres preservatius a un preu d'un euro i mig i, per primera vegada, etiquetades en català. Les 60.000 capses inclouen un tríptic informatiu, amb l'explicació tant en català com en castellà, que repartiran els farmacèutics.

Segons ha explicat el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, amb la campanya, que també arribarà a la la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), es tracta d'animar els joves "que si volen tenir relacions sexuals en tinguin tantes com vulguin, del tipus que vulguin, però d'una manera responsable i sana, tant per a ells com per a les seves parelles, en relacions homosexuals i heterosexuals".

Menys percepció de risc; més embarassos

I és que segons Villalbí, ha disminuït la percepció de risc i "una relaxació especialment en la gent que no ha viscut la sida en altres moments més crus". Les xifres indiquen que el 47% dels nous casos de sida declarats a Catalunya entre el 2001 i el 2009 van ser de persones d'entre 15 i 34 anys. La incidència és major entre els homes, ja que dels 2.700 que van contraure el virus, 1.984 eren nois i 716 noies.

Villalbí també alerta que han crescut els embarassos no desitjats entre els joves. Així, mentre que l'any 2000 la taxa d'embarassos entre adolescents de 14 a 17 anys era de 7,9 noies per cada 1.000 habitants, el 2008 va augmentar fins a les 11,7 noies per cada 1.000 persones. El 2007 es va registrar la xifra més alta, amb 12,6 noies embarassades de cada miler. També ha crescut la taxa d'avortaments.
Anar al contingut